6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Öğrenciler cam müzesine hayran kaldı

Türkiye'nin ilk cam müzesi olarak bilinen ve kurulduğu günden bu yana Gaziantep’in tanıtımına önemli katkı sağlayan Medusa Cam Eserleri Müzesini ziyaret eden GKV Özel Okulları öğrencileri sergilenen eserlere hayran kalırken, atölye çalışmalarına da katılarak hünerlerini sergilediler.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, yaptığı açıklamada, el sanatlarının büyük önem taşıdığını ve milli kültürümüzün en önemli öğelerinden birisi olduğunu belirtti. Karataş, “Öğrencilerimizin ülkemizde vücut bulan kültürleri yakından tanıması ve özellikle Türk tarih kültürünün en önemli öğeleri arasında yer alan el sanatlarını yakından tanıyabilmeleri için çeşitli etkinlikler yürütüyoruz. Ülkemizde ilk kez Gaziantep’te kurulan ve kent tanıtımına büyük destek sağlayan Medusa Cam Eserler ve Arkeoloji Müzesini ziyaret eden öğrencilerimiz burada Anadolu’nun değişik bölgelerinden derlenmiş ve antik dönemlere ait cam eserleri incelerken müzenin çeşitli atölyelerinde atölye çalışmaları yapmışlardır. Yeni nesillerin kültürel değerlerimizi yakından tanıması ve bu değerlerin geleceğe en iyi koşullarda intikal etmesini sağlayacaktır” dedi.

GKV’li öğrenciler cam müzesinde yer alan eserleri büyük bir dikkatle incelerken Medusa Cam ve Arkeoloji Müzesinde kurulan ve aktif olarak uygulanan mühür baskı, çeşitli cam eserler ve cam boncuk üretimi, tel kari tekniğiyle yapılan çeşitli eserler ve kilden el yapımı heykel yapımlarını da yakından inceleyerek minik elleriyle killere şekil verdiler. Öğrenciler atölye sorumlularının gözetiminde aldıkları kısa süreli eğitimle büyük başarılar göstererek çeşitli eserler ürettiler.

Müze yetkilileri GKV’li öğrencilerin disiplinli olduklarını ifade ederek, “Gerçekten bu kadar kısa sürede çocukların bu işi kavrayacaklarını ummuyordum. GKV Özel Okullarında sanat ve kültüre verilen önemin sonuçları olarak görüyoruz. Çocukların hepsinin elleri el sanatlarına yatkın. Bir kez göstermeyle üretilen objelerin aynılarını kendileri de yapmaya başladı.

Öğrencilerin bir kurumu gezme ciddiyeti de dikkatimizi çekti. Bu önemli bir davranış. GKV’li öğretmen ve idarecileri bu anlamda kutluyoruz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?