6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Öğrenciler GAZÜ'de

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, öğrencilerin ülkelerini daha iyi tanımalarını sağlamak amacını taşıyan, "Gönül Köprüsü Projesi" ikinci grup öğrencileri Gaziantep Üniversitesi'ni (GAZÜ) ziyaret etti.

2-9 Temmuz tarihleri arasında iki grup halinde Gaziantep'e gelen 700 kişilik ekip, GAZÜ Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarında kalıyor. Doğu ve batı kaynaşmasını artırarak, yeni gönül köprülerinin kurulmasını sağlamak amacıyla şehrimize gelen öğrencilere GAZÜ Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Ergün Hamzadayı eşlik etti. Öğrencilere İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda Gaziantep'in ve GAZÜ'nün tanıtım filmleri izletildi. Gaziantep'e gelen öğrenciler ise, Gaziantep'i ve Gaziantep Üniversitesi'ni çok beğendiklerini dile getirdiler
Balıkesir'in Savaştepe ilçesinden gelen ilköğretim öğrencisi Mustafa Başaran, Gaziantep'in umduğundan daha güzel bir şehir olduğunu belirterek, "Gaziantep çok güzel bir şehirmiş. Ayrıca Gaziantep Üniversitesi'ni de çok beğendim. Burada olmaktan mutluyum. Gaziantep'e gelirken şehrin bu kadar güzel olduğunu tahmin bile etmemiştim. Baklavanın tadını ise hiç unutmayacağım" dedi.


Gaziantep'i ziyaret eden öğrenciler, GAZÜ'nün yanı sıra, 5 günlük gezi boyunca, Zeugma Antik Kenti, Yesemek Açık Hava Müzesi, Tilmen Höyük, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Savaş Müzesi, Hayvanat Bahçesi'ni görme imkanı bulacak.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 17:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?