6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Öğrenciler için seyir sandıklarını açtılar

Gaziantep Gökkuşağı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek üyeleri Çınar-Der ile birlikte burs sağladıkları 3 bin 500 öğrenci için anneannelerinden kalan sandıklarındaki paha biçilmez çeyizlerini satışa çıkardılar.

Gökkuşağı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Grand Hotel'de düzenlediği kermese bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Kermesten elde edilen gelirle maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin okullarına devam edebilmeleri için burs sağlayacaklarını belirten Gökkuşağı Dernek Başkanı Tuğba Yetkin, "Dernek üyesi olan olmayan birçok bayan kermese katkıda bulundu. Anneannelerinden, annelerinden kalan ya da kendilerinin el emeği göz nuru ile işledikleri aralarında duygusal bağ bulunan çeyizlerini öğrencilere burs sağlamak için satışa çıkardılar. Şu anda 100 çeşit değişik ürün satışa çıkarıldı. Ancak kermese gelip gören bayanlar da katkıda bulunmak için evlerinden eşyalarını getirerek kermese katkıda bulunmaya devam ediyorlar" dedi.

Bayanların çeyizlerinde bulunan el emeği göz nuru eşyalarını; ebedileştirmek, değer kazandırmak ve maddi imkansızlık nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerin okumalarını sağlamak amacıyla bağışladıklarını belirten Yetkin, böylece burs sağlanan öğrencilerin hayata tutunmasına vesile olacaklarını dile getirdi.

Dernekleşme konuşunda profesyonelleştiklerini anlatan Yetkin, "Önceden her işi bir dernek üzerinden yaparken şimdi ayrı ayrı dernekler kurarak yetki paylaşımı yapıyoruz. Örneğin, Gökkuşağı Derneği, Çınar- Der ile birlikte çalışıyor. Onlar burs sağlanacak öğrencileri buluyor ve eğitimlerini sağlıyor. Biz de Çınar-Der'in eğitim verdiği öğrenciler için finans sağlıyoruz. Böylece kısa zamanda çok daha verimli işler yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Her yıl düzenledikleri kermeslere büyük ilgi olduğunu da belirten Yetkin, Gökkuşağı Derneği olarak iletişim sanatı, sevgi dilleri, hitabet sanatı, kaliteli yaşam, deha geliştirme kursu, evlilik ehliyeti, eşim, ben ve çocuğum ve okuma kursu gibi bir çok etkinlik de düzenlediklerini ifade etti.

Antep işleri örtülerin, altın yaldızlı tarihi değer taşıyan porselenlerin, takıların satışa sunulduğu kermese bayanlar büyük ilgi gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 15:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?