5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Öğrenciler Yesemek'e hayran kaldı

Gaziantep'in tarihi ve turistik yerlerini inceleyerek turizme kazandırmak amacıyla çeşitli projeler hazırlayan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencileri, Yesemek Açık Hava Müzesi'ne hayran kaldı. 

Tarihte bilinen ilk açık hava heykel atölyesi ve taşocağı olan Yesemek'i gezen öğrenciler, dünyanın gözbebeği olmaya aday bu tarihi mekana hayran kaldı. Gezi sırasında kimi öğrenciler kara kalem resim çalışması yaparken, kimi öğrenciler de belgesel film ve fotoğraf çekimleri yaptı. 

Binlerce yıllık kültür birikimini büyük bir dikkatle inceleyen GKV'li öğrenciler, "Gaziantep böyle bir ören yerine sahip olduğu için çok şanslıdır. Bizler ilimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin dünya gündemine taşınmasında önemli birer kültür elçisi olmak istiyoruz. Gezip gördüğümüz yerlerle ilgili yayın hazırlıkları yapıyoruz. Dönem soruna doğru bir belgesel hazırlayarak yayınlayacağız" dedi. 

Gaziantep'in dünyanın en önemli kültür merkezleri arasında yer almasına rağmen turizm açısından istenilen noktaya gelemediğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş da, "Gaziantep tarihin bütün safhalarında değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bugün o medeniyetlerden büyük bir mirasın sahibiyiz. Kültür turizminden kentimiz yeterli payı alamamaktadır. Bundaki en büyük temel neden ise henüz bakir bir bölge olan Gaziantep'in yeterince tanıtılamamış olmasıdır. GKV Özel Okulları, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı boyunca Gaziantep'in sahip olduğu bütün kültürel değerleri öğrencileriyle paylaşacak. Yapılacak gezi ve inceleme sonuçları bir yayın haline getirilerek sanal ortamda ve belgesellerle dünya genelinde tanıtım yoluna gidilecektir. GKV Fotoğrafçılık Kulübü, Haberleşme ve İletişim Kulübü, Gezi ve İnceleme Kulübü öğrencileri bu anlamda ciddi projeler üretmiştir" şeklinde konuştu. 

Gün boyu süren gezinin yorgunluğunu GKV'li minik gitarist Ece Özyazgan'ın gitar resitaliyle atan öğrenciler, kültür ve sanatın yoğrulduğu topraklarda söyledikleri güzel parçalarla gezilerine son verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 11:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer faruk IP: 88.226.47.xxx Tarih : 16.10.2006 12:05:54
Gaziantep şehrimizin her yeri tarih ve kültür kokuyor. İlçelerimizde bulunan yesemek gibi yerlerin turizme kazandırılabilmesi ve tanıtımının iyi yapılması gerekiyor. bu konuda öğrenci gezileri güzel bir reklam hatta bakanlığımızın desteklesi çok iyi olur.