5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Öğrencilere su tasarrufu eğitimi

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü'nce ilköğretim öğrencilerine yönelik "Küresel Isınma ile ilgili Çevre ve Su Tasarrufu Bilincinin İlköğretim Çağındaki Öğrencilere Kazandırılması" konulu proje hayata geçirildi.

GASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı, ilk etapta 28 Şubat 2008 tarihine kadar 19 okulda toplam 21 bin 889 öğrenciye bu konu ile ilgili eğitim seminerleri vermeyi hedefliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile oluşturulan program kapsamında 19 okulda eğitimlere başlandığı belirtilirken, küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan su sıkıntısı sebebiyle herkese görevler düştüğü kaydedildi.

GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, yaptığı açıklamada, düzenlenen seminer ile ilköğretim çağındaki çocuklara su tasarrufu ve çevre bilincinin kazandırılmasını amaçladıklarını ifade etti., Uslusoy, "Sınırlı su kaynaklarının etkin kullanımı, israfın önlemesi konusunu kapsayan bu eğitimlerin sonunda en fazla su tasarrufunu gerçekleştiren okullar arasında bir yarışma düzenleyeceğiz. 2007-2008 öğretim yılı boyunca eğitim verdiğimiz okullar içinde su sarfiyatinda en fazla tasarrufu sağlayan 3 okula Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından ödül verilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?