6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Öğrencilere tercih uyarısı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, üniversiteyi kazanan öğrencilerin tercihlerini kendi özelliklerine uygun yapmaları konusunda uyarıda bulundu.


Üniversite tercihlerinin 4 Ağustos 2008 Cuma günü sona ereceğini hatırlatan Peri, tercih yapmanın sadece teknik olarak iyi bir sıralama yapmak olmadığını belirterek, “Öğrencilerimiz, kendi yetenek, ilgi ve beklentilerini iyi değerlendirerek, bilinçli tercih yapmalıdırlar. Tercih yaparken, en yüksek puan alan üniversiteye girmeyi değil, öğrencinin kendini geliştirebileceği, okumaktan ve ilerde uygulamaktan mutlu olacağı mesleği tercih etmelidir. Öğrencilerin kendi yetenek, ilgi ve beklentilerini iyi değerlendirerek, bilinçli tercih yapması gerekir” diye konuştu.


Tercih yapılırken, bireyin özelliklerinin ve koşullarının dikkate alınmamasından dolayı pek çok öğrencinin tekrar sınava girdiğini kaydeden Peri, öğrencinin yanlış tercihten dolayı ilerde okuduğu fakülteden mezun olsa bile yaptığı işten memnun olmadığının bilindiğine dikkat çekti.


Yanlış tercihin enaz 2-3 yıl kayba yol açtığını ifade eden Peri, şunları söyledi:
“Öğrenciler; tercih listelerinizi bir kez daha gözden geçirin. Tabiki rehberlik hizmetlerinden yararlanın ama sizin geleceğinize sizden daha iyi kimse yön veremez. Çünkü hiç kimse sizi, sizin kadar tanıyamaz. Özellikle, puanım ziyan olmasın, açıkta kalmayayım gibi dershane, okul, aile ve çevrenin oluşturduğu baskı ile oluşan kaygılara düşmeden kendinize uygun tercih yapmanız gerekmektedir. Yanlış bir seçim yapmaktansa, moraliniz, sabrınız ve maddi durumunuz iyiyse şansınızı bir kez daha denemeyi düşünebilirsiniz. Yeterince tanımadığınız ve bitiremeyeceğiniz üniversiteleri ve meslekleri kesinlikle tercih etmeyin. Gelecek yıl yeniden sınava girdiğinizde en az 30 puanınızın kesilmesi ile gelecek yılı da riske sokmuş olursunuz.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 15:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?