6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Öğrencilere yangın tatbikatı

Öğrencilerin yangın konusunda bilinçlendirilmesini hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Sivil Savunma Günü sebebiyle okullarda yangın tatbikatı düzenledi.

Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığı'nın eğitim programı çerçevesinde yer alan okullarda Sivil Savunma Günü sebebiyle yangına müdahale eğitimi verildi.

Anadolu Lisesi ve Seçkin Koleji'nde yapılan yangın söndürme ve kurtarma tatbikatlarında itfaiye ekipleri öğrencilerden büyük alkış aldı. Anadolu Lisesi'ndeki tatbikatta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan İrfan Çiçek, öğrencilere yangına müdahale konusunda bilgiler verdi. Daha sonra gerçekleştirilen tatbikatta yangın esnasında yapılması gerekenlerin yanı sıra, kurtarma ve müdahale şekilleri konusunda uygulamalı eğitim verildi. Okul bahçesinde yakılan ateş ve tüp öğrenciler tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangına müdahale konusunda itfaiyecileri aratmayacak kadar profesyonel bir tablo çizen öğrenciler herkesi şaşırttı.

Yangın eğitiminden sonra kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta okulda mahsur kalan bir öğrenci grubu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Okullarda verilen yangın eğitimlerinin il genelindeki diğer ilk ve orta dereceli okullarda da sürdürüleceğini dile getiren İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, böylece ilde meydana gelebilecek yangınların önüne geçilebileceğini ya da daha az can ve mal kaybı ile atlatılabileceğini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 17:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?