4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Öğretmenlerden anlamlı kan bağışı

Gaziantep Fırat Koleji Özel Okulları öğretmenleri, Gaziantep Talasemi Derneği yararına kan bağışında bulundu. 

Talasemi hastalarının kan ihtiyacı bulunduğunu öğrenen Fırat Koleji Özel Okulları Müdürü Hasan Büyükçerçi ile öğretmenleri, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Bankası'nda, talasemili hastalar için kan verdi. 

Talasemi Derneği Başkanı Filiz Çıtacı, 90 talasemi hastası üyeleri bulunduğunu belirtti. Çıtacı, talasemi hastalarına 15 gün ile 20 gün arasında yeni kan verilmesi gerektiğini kaydederek, "Fırat Koleji Özel Okulları öğretmenlerinin yaptığı kan bağışı bizleri duygulandırdı" dedi. 

Çıtacı, talasemi hastası 6 çocuğun bir süre önce kan alamadıkları için büyük sıkıntı çektiklerini ifade ederek, kan bağışı konusunda büyük sıkıntı çektiklerini, vatandaşların bu konuda duyarlı davranması gerektiğini kaydetti. 

Fırat Koleji Özel Okulları Müdürü Hasan Büyükçerçi de, Gaziantep'e sadece eğitim alanında hizmet vermediklerini ve bu tür toplumsal olaylara duyarsız kalamayacaklarını belirtti. Okul olarak talasemi hastalarının ilaç sıkıntısını da gidermek istediklerini ifade eden Büyükçerçi, şöyle konuştu: 

"Gaziantep eğitimine verdiğimiz katkının yanında toplumun kanayan bir yarası haline gelen talasemi hastalarına sahip çıkmamız gerekir. Özellikle yeşil kart sahibi talasemi hastalarının Thalaset ilacını alamaması bizi çok üzdü. Toplumun ayrılmaz bireyi olan talasemi hastası çocuklarımızın ilaç ihtiyacını karşılamak amacıyla okulumuzda bir kampanya başlatıyoruz. Kampanya çerçevesinde toplanacak parayla talasemi hastası çocukların ilaçlarını karşılayacağız."
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 15:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?