6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Öğretmenlere eğitim semineri

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğretmenlere yönelik eğitim semineri verildi.

Tuğcan Otel'de düzenlenen eğitime Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Uğur Dershaneleri Kurucusu Faruk Tatar ile ortaöğretim kurumlarında görev yapan çok sayıda öğretmen ve idareci katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Uğur Dershaneleri Kurucusu Faruk Tatar, "Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak 3 yıl içinde 50 Bahçeşehir Koleji açarak eğitimde marka olmayı hedefliyoruz. 8 yıldır Gaziantep'te Uğur Dershaneleri olarak hizmet veriyoruz. 2008 yılından itibaren Bahçeşehir Koleji olarak da hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi. Yine 2008-2009 yıllarından itibaren Uğur Kariyer Merkezi'ni çok yakın bir zamanda da Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları ve Bahçeşehir Tıp Fakültesi'ni Gaziantep'te açmayı hedeflediklerini ifade eden Tatar, "Bu çalışmaları yaparken siz değerli eğitimcilerle işbirliği içinde olmak istiyoruz. Bizim için önemli olan en çok çabayı gösteren eğitimcilerin desteğini almaktır. 'Gaziantep eğitimi için neler yapabiliriz' derdindeyiz. Özel öğretim kurumları olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde neler yapabileceğimiz konuları üzerinde çalışıyoruz. Van, Diyarbakır, Bitlis, Gaziantep'te çalışmalara başladık. Bu doğrultuda 3 yıl içinde çeşitli illerde 50 Bahçeşehir Koleji açarak eğitim seviyesini yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak dünya eğitiminde marka olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu eğitimlerin çeşitli sektörlerde devam edeceğini kaydeden Tatar, 22 Mart'ta da Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyelerinden Deniz Gökçe, Tamer Berksoy'la birlikte bu defa Gaziantep'in sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geleceklerini, yine 5 Nisan'da dünyada anaokullarının kurucusu İtalyan uzmanların katılacağı bir eğitim düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Eğitim programında eğitmen Dr. Coşkun Küçüktepe, alternatif test teorisi otantik ölçme, eğitmen Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın ise yeni programda rehberlik uygulamaları, sınıf rehberlik programının düşünsel temelleri, gelişimsel rehberliği ilkeleri eğitim programı ile rehberlik programlarının ilişkisi konularında katılımcılara bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 18:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?