4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Öğretmenlerin yüzde 89'u borçlu

Türk Eğitim-Sen, eğitim çalışanlarının sosyal, ekonomik, psikolojik ve demokratik yönden içinde bulunduğu şartları belirlemek amacıyla yaptırdığı anket sonuçlarını açıkladı.

Türkiye genelinde yapılan ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 23.5'i ek iş yaptığını dile getirirken, yüzde 89.6'sı kredi kartı borcu yada taksitleri olduğunu belirttiler. Borcu olmayanların oranı ise yüzde 10.3 çıktı. Ankete katılanların yüzde 91.4'ü maaşından birikim yapamadığını belirtirken, yüzde 58.3'ü de kirada oturduğunu ifade etti. Evi olan öğretmenlerin büyük kısmının ise kendi birikimleri ile değil, ailesinin desteği ve miras yolu ile ev sahibi olduklarını söyledi. Ankette çıkan en ilginç sonuç ise, öğretmenlerin yüzde 72.7'sinin öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getirmesine rağmen, kendi çocuklarının öğretmen olmasını istemedikleri oldu.

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, anket ile ilgili yaptığı değerlendirmede, anket sonuçlarının Türkiye'de öğretmenlerin içinde bulunduğu durumu apaçık ortaya koyduğunu kaydetti. Avan, şunları söyledi:
"Her 24 Kasım geldiğinde ülkeyi yönetenler ve özellikle Milli Eğitim Bakanları kulağa hoş gelen sözler söyleyerek öğretmenler gününü geçiştirmeye çalışmışlardır. Öğretmenlerin içinde bulunduğu durum hep göz ardı edilmiştir. Eğitim çalışanlarının sesine kulak verilmemiştir. Eğitim çalışanları ülkemizin aydınlık geleceği için insan yetiştirmektedir. Dolayısıyla, eğitim çalışanlarının isteği ve sesi ülkemizin yarınlarının daha iyi olması içindir. Eğitim çalışanlarının problemlerini çözmemek ve bu sese kulak vermemek ülkemizin geleceğe yürüyüşünü engellemek demektir. Ülkemizi yönetenlerin eğitim çalışanlarının durumunu daha iyi anlaması ve görmesi için yaptığımız bu anket herkes tarafından iyi anlaşılmalıdır. Bizler bütün her şeye rağmen bu şartların düzeltilmesini isterken, mesleğimizi de severek yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimizin şevkini kırsa bile, bizler ülkemizin yarınları için çocuklarımız en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 18:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çerkez polat IP: 88.224.38.xxx Tarih : 22.11.2007 23:21:54

başkan çok tatlı konuşuyonda bence boş konuşuyon bu ülkede askeri ücretle çalışanlar ne yapsın yada işsizler ne yapsın hep kendi rathatlığınızı düşünmekten başka ne yapıyonuz şunuda unutma en az öğretmen kesiminin çalışdığını acaba yılda kac saat calışıyo hiç hesapladınmı bence hesapla ve hak verirsin başkan? ve ayrıca kactane bilim adamı cıkardınız siz öğretmenler olarak amerika hayalet ucağı öğretecek bilim adamı çıkarıyor biz ise hala maaş peşindeyiz önce adam gibi dünyada türkiyeyi temsil edecek bilim adamları cıkarında biz halk olarak sizlerin maaşını fazlasıyla veririz korkmayın önce icraat yapma zamanı hadi bakalım bu günde yetizi yok dediğimizi ve istediğimiz bilim adamları yetişdirin maaş düşünen memur olmayın???????????????????????????????????????