6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Oğuzeli YİBO'da pilav günü

Oğuzeli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) mezunları Pilav Günü'nde buluştular.

Okulun yemekhanesinde gerçekleşen programa açılış konuşması ve mezun öğrencilerin anılarını anlatılması ile başlandı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Okul Müdürü Muhammet Öner, böyle bir programı çok istediklerini ve sonunda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mezun arkadaşları bir araya getirip kaynaşmalarına yardımcı olduklarını kaydeden Öner, “Bugün burada eski ve yeni mezun öğrenci ve öğretmen arkadaşlarla duygu dolu bir gün geçirdik. Çoktandır bu organizeyi yapmayı planlıyorduk. Bugün okulumuzun kuruluşunun 30. yıldönümü nedeniyle ilk pilav günümüzü gerçekleştirmiş olduk. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bunu geleneksel hale getirip daha güzellerini yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Mezunlar adına söz alan Mehmet İşbilir ise yatılı okulun kıymetini şimdi daha iyi anladığını ve okula değer verdiğini ifade ederek, “Ben yatılı okulun kıymetini okulu bitirip Gaziantep’te liseye başladığımda anladım. Gerçekten bize hayatı kolaylaştıran ve her alanda yardımcı olan bir okulun kıymetini içinde bulunduğumuz dönemde bilememişiz" diye konuştu.

Okul mezunlarından Avukat Yaşar Sağlam ve Çetin Gürler ise öğrencilik dönemlerine ait anılarını anlattılar. Daha sonra okul müzik öğretmenlerinin şarkıları eşliğinde eğlenceli bir program geçiren mezun öğrenci ve öğretmenler, dağıtılan pilav ve ayranların eşliğinde programı devam ettirdiler.

Okul sınıflarını ve yatakhanelerini gezerek öğrencilik yıllarını hatırlayan mezun öğrenciler öğretmenleri ile de eski anılarını tazelediler.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:33:24
Güncelleme :12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?