6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Oksijen tedavisi umut oldu

Diyarbakır'da 6 yıldır diyabet hastası olan ve bir bacağını kaybeden 62 yaşındaki Kemal Orak, Gaziantep'teki oksijen tedavisiyle diğer bacağının kurtulacağını duyunca yeniden hayata tutundu.

Diyabet hastası babasının 6 yıldır Ankara ve İstanbul'daki hastanelere götüren Gürsel Orak, en iyi tedavinin ve Gaziantep'te yapıldığını söyledi. Gürsel Orak daha önce gittiği hastanelerde babasının ayağının kesilerek tedaviye alındını belirterek, "Babamda bu hastalığı ilk olarak serçe parmağında görüldü. Ankara ve İstanbul'da bulunan Türkiye'nin en iyi hastanelerine götürdük. Bu hastanelerde tek çare olarak bacağın kesilmesini gösterdiler. Aksi taktirde kangren olacağını ve durumunun daha kötü olacağını söylediler. Önce ayak parmakları kesildi. Daha sonra ayağı bileğinden diz altından ve son olarak diz üstünden kesildi" dedi.

Bir süre sonra hastalığın sol ayağına da sirayet ettiğini ifade eden Orak, "Diğer ayağına da sirayet eden hastalık için tekrar hastaneleri dolaşmaya başladık. Bu sırada duyduk ki bu tür hastaların bacağı kesilmeden Gaziantep'te tedavi edilebiliyormuş. Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde yeni başlayan uygulamayı duyunca hemen buraya geldik. Buraya geldiğimizde yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi edilebileceğini söylediler. Vatandaşlarımız bu gibi hastalarını hastane hastane dolaştırmasına gerek yok. Zaten gittiğiniz hastanelerde ilk olarak bacağı hemen kesmek istiyorlar. Ama burada öyle değil. Bu imkan Gaziantep'te var. Vatandaşlarımız burada tedavilerini en iyi şekilde yaptıra bilirler" diye konuştu.

1 haftadır tedavisine başlayan Kemal Oral'ın sağlık durumunun her geçen iyiye gittiği bildirildi.

Öte yandan Adana'dan Gaziantep'e aynı tedavi için annesini getiren Esra Saniye, hastalarının tedaviye olumlu cevap verdiğini ifade ederek, "5 yıldır annemin bu hastalıkla uğraşıyoruz. 20 yıldır şeker hastası. Ameliyat olduğunda oksijen tedavisi görmesi gerektiğini söylediler. Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gittik ancak bur türlü tedavi ettiremedik. Bir buçuk aydır annem burada tedavi görüyor. Buraya geldiğimizde ayağının kesileceği düşüncesiyle geldik. Ancak şuanda hastamızın durumu gayet iyi ve her geçen gün düzeliyor" dedi.

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi Uzman Doktoru Özlem Çağlar, bu gibi hastalara zamanında yapılacak müdahaleyle büyük tehlikelerin önlenebileceğini belirterek, "Buraya gelen hastalar öncelikle ilk müdahale süreci takip ediliyor. Daha sonra hastalar takibe alınarak tedavisine başlanılıyor. Buraya özellikle derin yaralar bulunan hastalar gelmektedir. Bu hastalarımıza yapılacak müdahalelerle en uç noktadaki ilerlemiş yara bölgesi alınır. Ancak bu tedavi sistemi sayesinde hastalığın ilerlemesi tamamen durdurulmaktadır" şeklinde konuştu.

Güneydoğu'da ilk kez Gaziantep'te başlayan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi için odaya alınan hastalara önce sualtı basıncı uygulanıyor. Uzman ekip tarafından takip edilen işlemler kabinin dış tarafından kameralar ve mikrofonlarla kontrol altına alınıyor. Daha sonra oksijen verilen hastalar bir süre burada tutulduktan sonra seansları tamamlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?