6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Okul aile birliği eğitimde de etkili

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, okul aile birliklerinin eğitimde başarının yükselmesine büyük katkısı olduğunu bildirdi.

Şişman, yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimde başarılı olabilmenin şartının okul, öğrenci ve veli üçgenini aynı hedefte buluşturmak olduğunu belirtti. Şişman, "Eğer öğrenci, okul ve veli aynı hedefe kilitlenemezse başarı sağlanamaz. Değerli velilerimizin mutlaka ama mutlaka katkılarını bekliyoruz. Gün 24 saat öğrencilerimiz günün ancak 6 saati okulda bulunuyor. Geri kalan 18 saatte öğrencilerimizin ailelerinin kontrolünde olması gerekir. Okulda verilen eğitimin mutlaka aile tarafından desteklenmesi lazım. Velilerimizin sene sonunda çocuklarının sınıf geçmesi ya da notlarının yükseltilmesi amacıyla okula gelmemelerini, eğitim öğretimin devam ettiği sürece okula gelmelerini, okul aile birliklerinde görev almalarını ve okullarımızın eğitim-öğretimde daha iyi bir konuma getirilmesi konusunda katkılarını beklediğimizi özellikle ifade ediyorum. Veli desteği çok önemli" dedi.

Şu anda her okulda okul aile birliklerinin kurulduğunu kaydeden Şişman, oluşturulan okul aile birliklerinde görev alan velilerin gönüllü olarak ve yapacakları faaliyetleri de arkadaşlarıyla birlikte görüşerek yapmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Batı illerinde okul aile birliklerinin çok etkili çalışmaları olduğuna değinen Şişman, okul aile birliklerinin Batı illerinde eğitim öğretim seviyesinin yükseltilmesinde ve başarı sağlanmasında çok önemli roller üstlendiğine işaret ederek, "Okulumuz iyi olsun, okul aile birliği iyi çalışsın demekle okul iyi olmaz. Tüm velilerin mutlaka okul aile birliğine az ya da çok bir katkıda bulunması gerekir. Maddi bir desteğimiz olmuyorsa manevi destek de çok önemlidir. Batı illerinde okul aile birlikleri çok ciddi manada eğitim öğretime ve okulların iyileştirilmesine destek veriyor. Velilerimizin okul aile birliklerinde 'Ben bu okulda eğitim öğretim adına, çocuklarımız, geleceğimiz adına, bu okulun eğitim öğretiminin daha iyi olması için katkıda bulunacağım' diyerek gönüllü olarak çalışması lazım. Velilerimizin gönüllü olarak çocuklarının başarılı olması adına okul aile birliklerinde yer almasını özellikle istirham ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep'te okul aile birliklerinin Gaziantep'in sürekli göç alması ve göç almasından dolayı hızla artan öğrenci sayısı nedeniyle daha çok fiziki koşulların düzeltilmesiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şişman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Okul aile birliklerimiz önceliklerine göre karar veriyorlar. Okul aile birliğimiz eğer okulun temizlik meselesi halledilmemişse ya da çok iyi durumda değilse ona katkıda bulunmak gerekiyorsa temizlik işi dururken diğer işlerle uğraşamazlar. Tabii ki öncelikle temizlik işlerine bakacaklardır. Gaziantep'te yoğun göçten dolayı aşırı bir öğrenci artışı olmakta bu da ister istemez okullarımızdaki ilgi ve alaka konularının öncelikle okulların fiziki koşullarının düzeltilmesine yönelik olmaktadır."

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 10:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?