6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Okul öncesi eğitim şart'

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, okul öncesi eğitimin, çocukların geleceğe daha iyi hazırlanması için önemli bir adım olduğunu bildirdi.


Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları'nın kuruluşunun 45. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Okul Öncesi Eğitim ve Yabancı Dil" konulu gösteriye katılan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Gaziantep'te okul öncesi eğitimde büyük başarı gösteren GKV'yi kutladığını belirtti. Şişman, "GKV, Gaziantep'te okul öncesi eğitimde reform yatırımlar gerçekleştirerek yüzlerce öğrencinin okul öncesi eğitim almalarını sağlamışlardır" dedi.


Bütün anne babaların okul öncesi eğitim konusunda duyarlı olmasını ve çocuklarını ana okullarına mutlaka yönlendirmeleri gerektiğini kaydeden Şişman, şunları söyledi: "Okul öncesi eğitim sadece Gaziantep'in değil, aynı zamanda Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin geleceğidir. Bugün 80 yaşında insanlara eğitim vermeye çalışıyor, toplum içerisinde okuma yazma oranını hızla artırmaya çabalıyoruz. Yarınlarda insanların eğitimiyle ilgili sorunların yaşanmaması ve çocuklarımızın eğitim yaşamlarında dünya çocuklarına göre en az üç yıl geri kalmaması için okul öncesi eğitimi desteklemeli ana okulu çağındaki çocuklarımızı mutlaka okullara göndermeliyiz."


GKV Özel Anaokulu öğrencilerinin İngilizce sergilediği oyunları da büyük bir hayranlıkla izleyen Şişman, "GKV bu işi aşmıştır. Bugün minicik yavrularımız destan gibi metinleri İngilizce olarak sahneliyorsa bu anaokulu eğitiminin çocuklar üzerindeki faydasının en önemli göstergesidir" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 10:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?