6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Okul öncesi eğitime destek

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Genel Müdürü Dr. Necmiye Karataş, 21. yüzyıl dünyasının bilgi ve teknoloji yüzyılı olduğunu ve okul öncesi eğitimin öneminin son dönemlerde daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Karataş, yaptığı açıklamada, çocuk gelişiminde okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Gelişmiş ülkelerde okul öncesi eğitim 3-4 aşlarında başlıyor. Velilerimizi bu konuda uyarıyoruz okul öncesi eğitim için geç kalmasınlar. Okul öncesi eğitimin önemi son dönemlerde ülkemizde de iyi anlaşılmıştır. Çocuklarımızın ilköğretime hazırlık safhalarını da oluşturan okul öncesi eğitim faaliyetleri onların bir çok alandaki ilgi ve isteklerinin de ortaya çıkarıldığı bir evredir. GKV Anaokulu Kompleksi’nde okul öncesi eğitim görmekte olan çocuklarımızda izlediğimiz davranışsal gelişimler bu anlamdaki haklılığımızı bir kez daha ortaya koymaktadır. Bugün, tam gün eğitim veren anaokulumuzda çocuklarımızın ana dil öğrenimi yanında, İngilizce ve üçüncü bir dil olarak, Almanca öğrenmesi, güzel sanatlarla ilgili olarak resim, müzik, drama ve bale gibi dersler görmeleri, teknolojik yenilikleri yakından takip edebilmelerini sağlamak için uygulamalı bilgisayar eğitimi verilmesi, beden eğitimi ve diğer sosyal faaliyetlerin içerisine girmeleri gerçekten onların zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumlu etkilediği gibi öz güven duygusu kazanmalarında da önemli rol oynamakta. Okul öncesi eğitim almış bir çocuk ilköğretim okullarına hazır hale gelmiştir. GKV Anaokulu Kompleksi bu anlamda modern binası ve uzman kadrosuyla çocuklarımız için önemli bir şanstır” dedi.

Bu arada, okul öncesi eğitimin önemli adreslerinden birisi olan GKV Anaokulu Kompleksi’nde eğitim görmekte olan çocukların uygulamalı derslere katılımı, müzik, beden eğitimi, resim, bale, bilgisayar, yabancı dil eğitimi ve bir çok branşta uygulamalı eğitim görmeleri çocukların gün içerisinde bir çok yeni bilgi öğrenmesine etken oluyor. 10 sınıfta eğitim veren kompleksin yeni kayıt dönemi içerisinde kontenjanlarını doldurması okulun başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan öğrenci verileri “Çocuklarımız GKV Anaokulu Kompleksi içerisinde dolu dolu günler geçiriyor. Çoğu zaman evde sıkılıyor ve okula gitmek için çaba gösteriyorlar. Bunu özellikle hafta sonları çok yaşıyoruz. Diğer taraftan uygulamalı derslerde öğrendikleri bir çok bilgi ve beceri bizleri mutlu ediyor. Çocuklarımızın temel İngilizce bilgisini ana okulunda edinmeleri ise ayrı bir önem taşıyor. Resim ve müzik alanındaki çalışmaları yanında sosyal aktivitelere katılımları onlardaki öz güven duygusunu ön plana çıkarıyor. GKV Anaokulu Kompleksi gibi bir çok çocuk eğitim kompleksinin kentimizde inşa edilmesini istiyoruz. Sadece bizlerin değil toplumun değişik kesimlerindeki çocuklarında okul öncesi eğitimden geçirilmesini yarınlarımız için daha önemli görüyoruz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?