6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Okula dönüş semineri

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Projesi' kapsamında, 'Okula Dönüş' semineri düzenlendi.

GAZÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere; Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, GAZÜ Rektörü Yavuz Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Projesi Bilimsel Komite Başkanı Peter Jarvis, yerli ve yabancı akademisyenler katıldı.

Hayat boyu öğrenmeyi teşvik etmek ve yetişkin eğitiminin önündeki engellerin kaldırılması için hazırlanan 'Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Projesi' kapsamında gerçekleştirilen 'Okula Dönüş' programının; insanların günlük deneyimlerinde edindiği formal ve formal olmayan öğrenmelerin, iş ortamında öğrenme, bilgi, beceri, tavır ve davranışlar dizisini içerdiğini söyleyen GAZÜ Rektörü Yavuz Coşkun, "İnsanlara rehberlik, destek ve bilgiyi vererek öğrenmeye yönelmeleri konusunda özgüvenli, öğrenmelerini genişletmeleri konusunda ise motive olmalarını, becerilerini geliştirmelerini ve yapacakları işlerde girişimci olmalarını istiyoruz. Yeni beceri, bilgi edinme ve öğrenme, yaşam boyu bir fırsat ve yaşam boyu bir başarıdır. Farklı öğrenme çeşitleri, yaşamlarını zenginleştirerek yeni ilgileri ortaya çıkarmaktan, ulaşmak istedikleri iş ve kariyere kadar insanların potansiyellerini farklı yönlerde geliştirmelerini sağlamaktır'' dedi.

Yaşamın yalnızca bir döneminde değil, hayat boyu öğrenme bilincini oluşturmanın başlıca görevleri olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise,''Yaşamın sadece belirli bir bölümünde eğitim ortamında bulunmak, çok kısa bir süreyi kapsamaktadır. Bu durum çok dar bir alanda fayda sağlayacak, bireye özgür, korkusuz ve yenilikçi hareket etme imkanı sunmayacaktır. Sürekli değişen yaşam koşulları düşünüldüğünde bu durum bireyleri çıkmaza sokabilecek, zamanın gerisinde bırakacaktır. Bu olumsuzluğu önlemede hayat boyu öğrenme bilincini bireylere kazandırmak en temel görevimizdir'' diye konuştu.

Katılımcılara projenin uygulandığı alanlar hakkında bilgi veren Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Projesi Bilimsel Komite Başkanı Peter Jarvis de, ''Okula Dönüş Projesi, çok taraflı Grundtvig Projesi kapsamında düzenlenen uluslararası bir programdır. Projemizin ortak ülkeleri İsveç, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Polonya, Romanya ve Türkiye'dir. Bu proje aynı zamanda Yunanistan ve İsviçre olmak üzere iki sessiz ortağa sahiptir. Yani kendi finansal kaynaklarını sağlayan ortaklardır. Bizler okuldan erken ayrılmak zorunda kalan öğrencilere yardımcı olmak ve okula geri dönmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 19:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?