6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Okula uyum programı sürüyor

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları’nda, 2008-2009 eğitim öğretim yılına 1 Eylül’de başlayan ana okulu ve 1. sınıf öğrencilerine uygulanan Okula Uyum Programı başarıyla sürüyor.

2008-2009 eğitim öğretim döneminin okula uyum programına katılan GKV’li minikler eğitim yaşamlarındaki ilk adımlarını başarıyla atarken, öğretmenlerinin rehberliğinde eğitim araç ve gereçlerini tanıyarak kullanmaya başladılar.

Nitelikli eğitimin temelinde okul öncesi eğitim yattığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “21. yüzyıl standartlarında insan yetiştirebilmenin en önemli unsuru nitelikli eğitimle mümkündür. Çocuklarımızın okul öncesi eğitimine önem vermek ve ana okulu almalarını sağlamak zorundayız. Gelişen teknoloji ve hızla yenilenen bilgilere çocuklarımızın adaptasyon sağlaması örgün eğitime okul öncesi eğitimle başlamalarıyla daha kolay olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafında geçmiş yıllarda uygulamaya konulan ve bu yılda tüm okullarda uygulanan okula uyum programı GKV Anaokulu ve İlköğretim 1. sınıflarımızda başarıyla uygulanıyor. Öğrencilerin okul fobisi yenilirken kullanacakları eğitim araç ve gereçleri tanıtılıyor ve bunları nasıl kullanacakları öğretiliyor. GKV’li öğrenciler bu süreci hafta sonuna kadar başarıyla tamamlayacak ve 8 Eylül pazartesi itibarıyla normal eğitime başlayacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?