4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Okullar arası basketbol şampiyonası

Gaziantep'te Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullararası basketbol şampiyonasında birinci olan Kolej Vakfı Özel Okulları (GKV), kupasını Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman’dan aldı.

Büyük çekişmelerin yaşandığı turnuva finalinde Akınal Anadolu Lisesi'ne şans tanımayan GKV’li sporcular üstün skorla maçın galibi oldular. Çok sayıda öğrencinin izlediği maç büyük çekişmelere sahne oldu. Ancak rakip takım Akınal Anadolu Lisesi 66-58 skorla yenilgiyi kabullenmek zorunda kaldı. Törenle GKV'nin basketbol takımına kupasını veren Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Gaziantep’teki bütün okulların bu tür salon oyunlarında üstün başarı gösterebilmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Şişman, "Görüyorum ki okullarımız büyük bir ciddiyet ve disiplinle turnuvaya hazırlanmışlar. Çekişmeli geçen maçların galibi GKV Özel Okullarını yürekten kutluyorum. Turnuva şampiyonu olan takımın antrenör ve yöneticileriyle okul idaresini tebrik ediyorum. Okullarımızda sporun yaygınlaştırılması demek gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve sağlıklı gelişmelerine en önemli desteği sağlamak demektir. Tüm okulları ve takımları kutluyor başarılar diliyorum” dedi.

GKV Özel Okullarının her alanda Gaziantep’te olduğu gibi ulusal ve uluslar arası platformlarda önemli yer tuttuğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş da, “Okulumuza şampiyonluk kazandıran takımı ve öğrencileri kutluyorum. Okullarımızda sporun her türüne önem verilmekte, tenis başta olmak üzere, basketbol, voleybol, yüzme, satranç, masa tenisi gibi sporlara da yer verilmektedir. Öğrencilerimiz basketbolde bir klasiği tekrarlamışlardır” diye konuştu.

Gaziantep şampiyonu olan GKV Özel Liseleri Basketbol takımının 21-26 Aralık tarihleri arasında Elazığ da yapılacak olan Bölge Şampiyonasında Gaziantep’i temsil edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 15:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?