5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Olaylarda gazeteciye darp

Gaziantep'te dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca ara sokaklarda devam eden olaylarda, bir basın mensubu terör örgütü yandaşları tarafından darp edildi.

DTP Şahinbey İlçe Başkanlığı önünde dün öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 250-300 kişilik grubun yürüyüşüne izin verilmemesi üzerine başlayan olaylar, gece boyunca ara sokaklarda devam etti.

Polise yapılan taşlı saldırıya tepki gösteren bazı mahalle sakinleri ve çocuklar da terör örgütü yandaşlarına taşlarla karşılık verdi.

Bu arada, Gaziantep'te yayınlanan yerel Hakimiyet Gazetesi muhabiri Bülent Öner de ara sokaklardaki olayları takip ettiği sırada terör örgütü yandaşlarının saldırısına maruz kaldı. Darp edilen Öner'in fotoğraf makinesi de gasp edildi. Polislerin de yardımıyla olaylı bölgeden çıkarılarak Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürülen Öner, olayları takip ettiği sırada bir anda terör örgütü yandaşlarının arasında kaldığını belirtti. PKK sempatizanları tarafından darp edilerek fotoğraf makinesinin alındığını kaydeden Öner, şikayetçi olacağını ifade etti.

Bölgede yaşanan olaylarda atılan taşlar sebebiyle hafif şekilde yaralanan birçok polis de Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne giderek tedavilerini yaptırdı.

Bu arada, olaylar sırasında taşlı saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında DTP İl ve Şahinbey İlçe Başkanı'nın da bulunduğu 12 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri olaylara karıştıkları tespit edilen çok sayıda kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, bölgede durumun normale döndüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 10:19:27
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 10:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET SAİT BİNER IP: 88.227.124.xxx Tarih : 28.10.2008 12:50:19

GAZETECİ BÜLENT ÖNER GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİRİM.GÖREVİ SIRASINDA YAPILAN BU SALDIRI HİÇ HOŞ OLMAMIŞTIR BİR KAMU GÖREVİ YAPAN BASINA BU SALDIRI VATANDAŞIN HABER ALMASINI ENGELLEMEKTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN