6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Olaylı ulaşım ihalesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulaşım ihalesi olaylı geçti.

Tartışmalar üzerine tamamlanmadan ertelenen ihale 15 gün içinde yeniden yapılacak. İhaleye isteyen bütün firmalar katılabilecek.


Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda, 23 hat üzerinde çalışacak 80 adet otobüs ile toplu taşımacılık hizmetlerinin 8 yıllığına işletilmesi ile ilgili ihaleye toplam 5 firma katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu başkanlığında yapılan ihaleye katılan firmalardan Ateştur Otobüs İşletme ve Ticaret Limited Şirketi ISO 14001 belgesini akredite ettirmediği için, Gaziantep Özel Halk Otobüs İşletme Taşıma ve Ticaret A.Ş. ise dış zarfa geçici teminat ve vergi borcu olmadığını gösteren belgesinin bulunmaması nedeniyle ihale dışı kaldı.


İhaleye katılan diğer üç firmanın ise teminat mektupları açıldı ve Tureks Turizm Taşımacılık İnşaat Akaryakıt Şirketi 5 milyon 100 bin YTL ile en yüksek teklifi verdi. Yılda Özel Eğitim Şirketi, Giray Turizm ve Fakılı Otobüs Şirketi iş ortaklığı ise 3 milyon 965 bin YTL teklif verirken, Bektur Turizm A.Ş. ise 3 milyon 330 bin YTL teklif verdi.


İhale teminat mektuplarının açıklanmasının ardından açık artırmaya geçildi. 20 bin YTL üzerinden artırma yapılmasına karar verildi. Firmaların açık artırmaya katılabilmesi için aradaki teminat farkını tamamlamak zorunda olduğunun belirtilmesi üzerine Giray Turizm, Yılda Özel Eğitim Şirketi ile Fakılı Otobüs ortaklığının açık artırmaya katılabilmek için farkı kapatacak teminat zarfını komisyona sunması üzerine ihaleye giren diğer firmalar itiraz etti.
İstanbul firmalarının bu uygulamayı bilmediğini, Gaziantep firmasının bildiğini iddia eden Tureks Turizm firma temsilcisi Celal Kalkan, "Yıllardır ihalelere giriyoruz, böyle bir şey görmedik. İhalenin iptal edilmesini istiyoruz. Bizler konu mankeni değiliz" dedi.


Tartışmanın büyümesi üzerine ihaleyi erteleyen Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, ihaleye isteyen diğer firmaların da katılabileceğini ve 15 gün içinde yeniden ihale yapılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 12:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?