6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Öldüren kavgada mutlu son

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaklaşık 3 ay önce alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla başlayan husumet barışla sonuçlandı.


Nizip Belediye Başkanı H. Fevzi Akdoğan ve Kaymakam Hakan Yusuf Güner'in yoğun uğraşları sonucu Altın Sofra Restoran'da düzenlenen yemekte bir araya gelen kavgalı üç aile barıştı. Düzenlenen barış yemeğine Gaziantep Valisi Süleymen Kamçı, Milletvekili Mehmet Sarı, İlçe Emniyet Müdürü A. Kadir Durmuş ve üç ailenin yakınları katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Kaymakam Güner, "Bizim kültürümüzde, gelenek ve göreneklerimizde komşuluk değerleri, bir parça ekmeğin hatırı çok önemlidir ve bu değer dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Yıllardır aynı sokakta komşu olan, birbirleriyle aynı tabaktan yemek yiyen, iyi ve kötü günde birbirlerinin yanında olan bu ailelerin bundan sonra da aynı şekilde bu değerleri koruyarak, aile ilişkilerini daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. Gün birlik günüdür, barış günüdür diyerek barış için buraya gelen ve bizleri kırmayan aile fertlerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Yemeğin ardından aile büyükleri Mehmet Uysal, Abdurrahman Kızılırmak ve Seydi Küçüker el sıkışıp kucaklaştı. Daha sonra diğer aile fertleri de birbirlerine sarılarak barıştı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 18:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?