3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Öldüren skandal!

Gaziantep'te özel bir hastanede ameliyat olduktan sonra tıbbi cihaza bağlanan hastanın, elektrik kesintisi nedeniyle cihazın çalışmaması sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. Hasta yakınlarının iddialarının asılsız olduğunu öne süren hastane yetkilileri, hastanın herhangi bir cihaza bağlı olmadığını savundu.

İddiaya göre, Gaziantepli Ökkaş Budak (64) gırtlak kanseri hastalığının tedavisi için dün sabah 07.00'da özel bir hastanede ameliyata alındı. Yaklaşık 5 saat süren operasyon sonrası hasta Ökkaş Budak, solunum cihazına bağlandı. Gece 23.30 sıralarında ise özel hastanenin bulunduğu bölgede elektrik kesintisi yaşandı.

Elektrik kesintisine bağlı olarak hasta Ökkaş Budak'ın tıbbi destek gördüğü yaşam destek ünitesi durdu. Elektrik kesintisinin uzun sürmesine bağlı olarak da hasta Budak, bir süre sonra hayatını kaybetti. Hasta yakınları ise ölüm haberi üzerine, yakınlarının ölümünden hastaneyi sorumlu tutarak, hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Acılı aileyi, olay yerine gelen polis sakinleştirdi.

Hayatını kaybeden Ökkaş Budak'ın 8 çocuğundan Gani Budak, babasının hastanede yaşanan elektrik kesintisi ve doktor hatasından dolayı hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Budak, hastane yetkilileri ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Böyle saçmalık olmaz. Hastamız sabah ameliyata alındı ve öğle saatlerinde ameliyattan çıktı. Babamın ameliyattan çıkmasından sonra kendisi ile ilgilenen olmadı. Ameliyattan sonra babamı tıbbi bir cihaza bağladılar. Gece geç saatlerde de elektrik kesintisi yaşanınca babam hayatını kaybetti" dedi.

Özel hastanenin Başhekimi Dr. Mustafa Köroğlu ise, hasta yakınlarının iddialarının gerçekleri yansıtmadığını savundu. Dr. Köroğlu, Ökkaş Budak'ın hastanelerinde gırtlak kanseri teşhisiyle ameliyat edildiğini, ancak hastanın ameliyattan sonra herhangi bir tıbbi cihaza bağlanmadığını kaydederek, "Hasta, büyük bir ameliyat geçirdi. Bu tür ameliyatlarda da ölüm olayı gerçekleşebiliyor. Bu hastamız da ameliyattan sonra herhangi bir cihaza bağlanmadı ve doktor kontrolünde tutulduğu sırada yaşamını yitirdi. Ölüm olayı elektrik kesintisine bağlı olarak gerçekleşmemiştir ve hastanın ölümünde hastanemizin herhangi bir sorumluluğu yoktur" diye konuştu.

Dr. Köroğlu, elektrik kesintisinin ardından hastane jeneratörlerinin de devreye alındığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 12:55:52
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?