6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ölüm döşeğinde maaşının peşinde

Gaziantep'te 3 yıl önce yatalak olduğu için eşine vekalet veren ve terk edildiğini ileri süren yaşlı adam, oğlunun yardımıyla bankaya gelerek sorununa çözüm aradı.

Onur Mahallesi'nde ikamet eden ve yakalandığı amansız hastalıktan dolayı yatalak olan Salman Şıkyürek, 3 yıl önce eşine verdiği vekaleti geri almak için Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinde bulunan banka şubesine getirildi.

Ölümle pençeleşen 75 yaşındaki Şıkyürek derdini anlatmakta güçlük çekerken, oğlu Mustafa Şıkyürek babasının ölümle pençeleştiği sırada maaş için vekalet verdiği eşi tarafından terk edildiğini ve zor durumda kaldığını iddia etti.

Vekaleti iptal etmek için yatalak babasını bankaya getirdiğini ifade eden Mustafa Şıkyürek, "Babam 6 yıldır ruhsal dengesini kaybetmiş durumda. Kendisi sinir hastası. Emekli olunca kendisine bakması için bir eş aldık. Ancak babamın bu eşinden çocukları yok. Bu kadın babamı terk etti. Babamı birkaç hastaneye götürdüm, bakımsızlıktan dolayı bu hale düştüğünü tespit ettik. Şu anda babama bakmak zorundayım ancak vekalet eşinde olunca bu parayı alamıyoruz. Eşi parayı alıp bize vermiyor. Ben de işsiz olduğum için babama bakamıyorum" dedi.

Banka yetkilileriyle görüşerek vekaleti iptal etmeye çalışacaklarını anlatan Şıkyürek, "Banka yetkilileriyle görüşerek durumunu anlatacağız. Bunun için mahkemeye gideceğimizi söylüyorlar. Mahkeme de aylar süreceği için babamın ömrü buna yetmez. Babamın eşi 3 yıldır maaşı kendisi alıyor. Önceden az miktarda para veriyordu artık onu da vermiyor. Daha önce müdahale etmek istedik ancak babam ailesinin huzuru bozulmasın diye bizi geri çeviriyordu. Biz de kendileri rahat etsin diye bir süre yanlarına gitmedik.

Ancak babam bu şekilde yatalak olunca eşi tarafından terk edildi ve biz de kendisine bakmak zorunda kaldık. Nisan ayından bu yana hastaneleri gezdiriyorum, yoğun bakımda bile yatırdık. Kendisinin imzası ve bütün yetkileri eşinde. Bunu çözmek için uğraşıyoruz. Eşi, 'Ben bakmam. Bakabiliyorsanız siz bakın' dedi. Babam artık konuşamaz bir halde. Kendisine bakabilmemiz için maaşına ihtiyacımız var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali cengiz IP: 88.227.138.xxx Tarih : 28.10.2008 11:30:00

BİR GAZİANTEPLİ OLARAK UTANDIM. HEPDE BU GİBİ OLAYLAR İLE SON ZAMANLARDA G.ANTEP GÜNDEMİ TUTUYOR.REZALET DEVLETİN BU OLAYLARA ÇÖZÜM BULMASI LAZIM AYIP BENİM YÜZÜM KIZARDI.VALLAHİ