4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

'Ölüm virajı'nda şarampole uçtu

ANAP’lı eski bakanlardan Mustafa Taşar, dün Burdur’da askerliğini yapan oğlunu ziyaretten dönerken Afyonkarahisar-Ankara yolu çıkışında adı "ölüm yolu"na çıkan virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Taşar hayatını kaybederken, eşi, kızı ve yeğeni yaralandı. 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski bakanlardan Mustafa Taşar'ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi. 

Aslan, yaptığı açıklamada, Taşar'ın Gaziantep ve Türkiye için önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Aslan, Gaziantep'in, yetiştirdiği önemli bir devlet adamını yitirdiğini kaydederek, "Merhum Taşar, Gaziantep'in yetiştirdiği önemli siyaset ve devlet adamlarından birisiydi. Hem Gaziantep hem de Türkiye için büyük bir kayıp. Mustafa Taşar, gerek aktif siyaset yaşamında gerekse aktif siyasetin dışında kaldığı dönemlerde Gaziantep ve Türkiye için önemli çalışmalara imza attı. Gaziantep'in sanayi ve ticaretinin gelişimi için her zaman bir nefer gibi çalışmıştır. Gaziantep'in sorunlarının çözümü için sürekli bizimle bir araya gelir çözüm üretmeye çalışırdı. Gaziantep, yetiştirdiği önemli bir devlet adamını yitirdi. Üzüntümüz sonsuz. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi. 

Aslan, kaza sırasında araçta bulunan ve Mustafa Taşar'ın eşi Güldelen Taşar, kızı Gonca Taşar ve yeğeni Efe Taşar'a da acil şifalar diledi. 


Taşar için TBMM'de tören düzenlenecek 

Afyonkarahisar'da geçirdiği trafik kazasında vefat eden eski bakanlardan Mustafa Taşar'ın cenazesi Ankara'ya getirildi. Taşar'ın cenazesi ile kazada yaralananlar özel ambulanslarla Afyonkarahisar'dan Ankara'ya getirildi. Mustafa Taşar'ın cenazesi Başkent Üniversitesi Hastanesi morguna konuldu.

Kazada yaralanan, Mustafa Taşar'ın eşi Gülderen ve kızı Gonca Taşar ile yeğeni Efe Taşar da sabah saatlerinde Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Gonca Taşar'ın yoğun bakım ünitesine alındığı, Gülderen Taşar'ın ise kaburgalarında kırıklar olduğu belirtildi.

Bu arada, Mustafa Taşar için yarın TBMM'de bir tören düzenleneceği ifade edildi. Taşar'ın cenazesi Kocatepe Camisi'ndeki öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verilecek. 

5 kez bakanlık yaptı

Siyasete 1982 yılında Turgut Özal’la ANAP’ı kurarak giren Mustafa Taşar, 1951 yılında Gaziantep’te doğdu. Taşar, 1983’te Gaziantep Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 18. dönemde Ankara ve 20. dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. Taşar, 47. ve 48. hükümetlerde Devlet Bakanlığı, 53. hükümette Çevre Bakanlığı, 55. hükümette Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve 57. hükümette Turizm Bakanlığı görevlerinde bulundu. Taşar, "Körfez Savaşı’nın komutanı Norman Schwarzkopf nasıl çöl ayısı ise ben de otel ayısıyım" sözleriyle de siyaset tarihine geçti. Taşar, evli ve iki çocuk babasıydı.


iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 11:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?