6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ömer Can hizmetlerini anlattı

Gaziantep Rotary Kulübünün haftalık olağan toplantısına davet edilen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, slayt gösterisi eşliğinde belediyenin çalışmaları hakkında kulüp üyelerine brifing verdi.

Grand Otel'de düzenlenen Gaziantep Rotary Kulübünün haftalık olağan toplantısında Kulüp Başkanı Murat Büyükbeşe, kulübün yaptığı faaliyetler hakkında kısa bilgiler verdi. Büyükbeşe, ilçe genelinde yaptığı hizmetlerle adından sıkça bahsettiren Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın katılımından dolayı büyük memnunluk duyduklarını ifade ederek, kulüp üyelerinin belediyenin çalışmaları hakkında bilgi edinmelerini sağlamak için Başkan Ömer Can'ı davet ettiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana sosyal ve kültürel belediyeciliğe büyük önem verdiklerini ve insanların hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapmayı kendilerine görev saydıklarını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da konuşmasında, Şahinbey ilçesinde 4,5 yılda büyük çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Şehirlerin bir kişinin aklıyla yönetilmeyecek kadar büyük olduğunu ve bunun tek çözümünün sivil toplum örgütleri ile karşılıklı fikir alışverişi yapılması gerektiğini belirten Can, kendilerinin de bütün çalışmalarında sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yaptıklarını ve ortak aklın ürünü alan çalışmaları halkın hizmetine sunduklarını kaydetti.

Başkan Ömer Can, konuşmasında, 41bin YTL kasada parası ve 20 milyon YTL borcu olan bir belediyeyi devraldıktan sonra bugüne kadar sadece ana projeler olmak üzere alt projeleri saymamak şartıyla 350 büyük projeyi hayata geçirdiklerini ve 300 milyon YTL'lik bütçe gerçekleştirerek yatırım yaptıklarını bildirdi. Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlk olarak aslan yatağından belli olur sloganıyla mevcut belediye binamızı modern bir bina haline getirdik. Şahinbey'in geleceği için Kolejtepe'de atıl vaziyette bulunan Veren Hastanesinin yerine modern yeni belediye binamızı yaptık. Ayrıca bin kişilik kültür merkezimizi ve nikah salonumuzu da burada yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Karataş Bölgesinde, bölgenin en büyük kültür parkı olan 300 dönümlük Şahinler Vadisi'nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki şubat ayı itibari ile buradaki çalışmamız da tamamlanarak tüm sosyal donatıları ile hizmet vermeye başlayacaktır. Türkiye'de ilçe belediyeler bazında ödüllü projemiz olan kentsel dönüşüm çalışmasında da büyük yol katettik. Şehrin vizyonu olan Havaalanı yolu üzerinde 36 milyon YTL belediyemizden para ödeyerek, 600 evi kamulaştırıp yıkarak, Kentsel Dönüşüm projesini TOKİ ile birlikte yaparak, ilk etapta bin 260 konutun çalışması başladı ve yakın zamanda vatandaşlarımız kendi evlerinde oturmaya başlayacaklar. Yine Türkiye'de bir ilk ve tek olan Gaziantep Savaş Müzesi'ni açarak geçmişi günümüze, güvenle geleceğe taşıyoruz.”

Başkan Can, görev süresince ilçe genelinde parklar, meydanlar, açılmamış yolların açılması, sosyal tesisler ve tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma gibi birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini, vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak ve çağdaş bir yaşam sağlamak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Toplantı sonrası Gaziantep Rotary Kulübü Başkanı Murat Büyükbeşe, Başkan Ömer Can'a kulübün bayrağını takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?