6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ömer Can'dan engellilere destek

Bayram dolayısıyla tüm engellilerle bayramlaşmak için Gaziantep'e gelen ve GÖRBİR derneğini ziyaret eden Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven'in ziyaretinde, Şahinbey Belediyesi özürlülerin kullandığı yüzlerce saat dağıttı.

Gaziantep Görmeyen Kültür ve Birleşme Derneği'nin (GÖRBİR) Kolejtepe Mahallesindeki dernek binasındaki programa Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven'in yanı sıra AK Parti Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖRBER Başkanı Mehmet Aysel, ziyaretlerinden dolayı tüm katılımcılara engelliler adına teşekkür ederek, Başkan Ömer Can'a ayrıca özürlüler adına yaptığı tüm çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Aysel,“Biz özürlülüğü asla kabul etmiyoruz, bundan sonra da kabul etmeyeceğiz. Bedensel özürlülük çok önemli değil, önemli olan kalben görmektir, bizler kalben görüyoruz. Bizler yaşama umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Özürlü vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için iş istiyoruz” dedi.

Düzenlenen programda duygusal anlar yaşayan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ise tüm özürlü vatandaşların bayramını kutlayarak, “Biz özürsüz insan idealinde değiliz. Hepimiz potansiyel birer özürlüyüz. Özürlü olmak bir kusur değildir. Hiç kimse isteyerek özürlü olmaz. Özürlüyü anlayabilmek, özürlü ile gönül bağı kurabilmek esastır. Sosyal devletin yapısı bütün vatandaşlarını eşit görür ve eşit değerlendirir. İçinde bulundukları fiziki eksikliklerine rağmen onların ihtiyaçlarına cevap vermek devletin görevidir. Hükümetimiz Türkiye'de bir milat yaşatmaktadır. Bugüne kadar gündeme alınmayan özürlüler şimdi hep gündemdedirler. Bizler de yerel yöneticiler olarak bunun destekçisiyiz. Ben bu derneğin kurucuları içindeyim. Belediye olarak bünyemizde Ampute Futbol Takımı kurduk ve Milli Takıma sporcu veriyoruz” diye konuştu.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven de, her geçen gün engellilerin hayatını daha da kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, engelli vatandaşların bayramlarını kutladı. Güven, “Özürlülerin yaşama tam ve eşit katılımını sağlamak için çıkartılan Özürlüler Yasası ile birlikte çok büyük kazanımlar sağladık. Yasa çıkarmak önemlidir ama bu yasayı uygulayabilmek daha da önemlidir. Bizler bu gayret ve çaba ile çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ve Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can daha sonra İşkur ve GÖRBİR tarafından birlikte yürütülen görme engelliler bilgisayar operatörlüğü kursunu tamamlayan 10 kursiyere sertifikalarını verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 10:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?