6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ömer Can'dan engellilere destek

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Can, günün anlamını belirten açıklamasında, engelli insanların var olan sorunlarının yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu söyledi.

Bu sorunu toplum olarak benimseyerek, çözümü aşamasında çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Can, “Engelli insanımızın toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bunun bilinciyle eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Engellilerimizin durumuna uygun mesleki eğitim programları geliştirilerek onların insanca yaşayacakları bir ortamın ekonomik alt yapısı hazırlanmalı ve engelli insanlarımızın tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline getirilmesi gerekmektedir. Engelli olmak bir kusur değildir. Hepimiz engelli olmak için bir potansiyeliz bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamak zorundayız. Bizler yol, kaldırım, park vb. çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımızı dikkate alarak çalışmalarımızı o yönde yapıyoruz. İlimizde faaliyet gösteren engellilerle ilgili derneklerimize imkanlarımız ölçüsünde desteklerimizi sürdürmekteyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası'nın, sağlıklı tartışmalarla çözüm üretildiği, ve bu alanda var olan sorunların aşılması için bir dönüm noktası olmasını diliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 09:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?