4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Ömrünü 4 özürlü çocuğuna adadı

Bugün çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nden haberi dahi olmayan 74 yaşındaki bir anne, ömrünü 4 özürlü çocuğuna adadı. 

Gaziantep'in Araban İlçesi Hisar Köyü'nde ikamet eden Asiye Çalışkan (74), 8 yıl önce dul kaldı. En büyüğü 42, en küçüğü 32 yaşındaki 4 zihinsel ve bedensel özürlü çocuğuyla tek başına kalan Çalışkan, Dünya Kadınlar Günü'nden habersiz çaresizlik içerisinde hayatını sürdürüyor. 

Ömrünü bedensel ve zihinsel özürlü çocuklarına adayan Çalışkan, eşinin 8 yıl önce vefat ettiğini ve o günden beri komşularının verdikleriyle yaşamaya çalıştıklarını belirtti. 

Çalışkan, Dünya Kadınlar Günü'nden haberi olmadığını kaydetti. Çalışkan, kendisinin 4 çocuğuyla çaresizlik içerisinde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, "74 yaşındayım. 8 yıl önce eşimi kaybettim. 4 zihinsel ve bedensel özürlü çocuğumla yoksulluk ve çaresizlik içerisinde hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Artık yaşlandım ve hastayım. Kapımızı çalan kimse yok. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ymüş, tüm kadınlar bugünü kutluyormuş ama benim haberim bile yok. Yine de bu çaresizlik içerisinde tüm kadınların gününü kutlarım" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 14:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?