4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Önce aileler ikna edildi

Gaziantep’te, Haydi Kızlar Okula Kampanyası kapsamında, çeşitli nedenlerle okula gitmeyen veya gönderilmeyen çocuklar tespit edilerek eğitime kazandırılmaya çalışılıyor.

Vali Lütfullah Bilgin’in eşi Sezgi Bilgin’in de destek verdiği, Şahinbey Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği, 22 sivil toplum kuruluşu müftülük, muhtarlar ve öğrencilerin katıldığı yaklaşık 150 kişilik grup, Şahinbey İlçesi’nde Haydi Kızlar Okula Kampanyası çerçevesinde, çocuklarını okula göndermedikleri tespit edilen aileleri ziyaret etti.

Cengiz Topel Mahallesi’nde ikna ziyaretlerinde bulunan Sezgi Bilgin, okula gitmeyen 14 yaşındaki Dilan Gülmez’i ve ailesini okula gitmesi için ikna etmeye çalıştı. Türkçe bilmeyen Dilan Gülmez’in annesiyle tercüman aracılığıyla görüşen Bilgin, aileden çocuklarını okutmalarını istedi ve bu konuda kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Sezgi Bilgin, Dilan Gülmez’e okula gitmesi halinde çeşitli hediyeler vereceği vaadinde bulundu. Okuma yazma bilmeyen çocukların hayatları boyunca birilerinin yardımına ihtiyaç duyacaklarını belirten Bilgin, ailelerin çocuklarının okumasına önem vermeleri gerektiğini kaydetti.

Dilan Gülmez ise, Van’dan geldiklerini, babasının kendisini okula gönderdiğini, ancak kendisinin okula gitmek istemediğini, annesiyle birlikte ceviz kırıp, ailesinin geçimine katkı sağlamaya çalıştığını ifade etti. Vali Lütfullah Bilgin’in eşi Sezgi Bilgin’in sözleri üzerine ise Dilan Gülmez, babası ile tekrar görüşüp okula gidebileceğini söyledi.

Şahinbey Kaymakamı Mustafa Esen de yaptığı açıklamada, Gaziantep’te okula gitmeyen 18 bin 946 çocuk tespit ettiklerini, bunların 11 bin 490’ının okula gitmesinin sağlandığını söyledi. Esen, aileleri çocuklarını okula göndermeye ikna etmek için yürüttükleri çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Yaptığımız çalışmalar kapsamında bin 900 çocuğun hiç nüfus kaydının olmadığını, bunlardan bin 800’ünün ise kız çocukları olduğunu tespit ettik. Kampanya çerçevesinde, bu çocukların nüfus kaydının yapılması için de çalışma yapıyoruz. Ayrıca gittiğimiz her evde, okula gitmeyen çocukların tespitinin yanı sıra ailenin ekonomik durumu, sosyal güvencesi gibi sorunları kayıt altına alıyoruz." şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 14:56:50
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 12:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?