4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Önce taksici bıçakladı sonra basına saldırdı

Gaziantep’te aftan yararlanarak cezaevinden çıkan 19 ayrı suçtan sabıkalı bir şahıs, dün akşam iki taksiciyi gasp etti. Bir taksiciyi bıçaklayıp aracını gasp eden zanlı, ikinci taksinin şoförünün olayı polise bildirmesi üzerine kısa sürede yakalandı.

Rahat tavırları ile dikkat çeken zanlı, adliyeye çıkarılırken gazetecilere saldırdı.

Kısa süre önce aftan yararlanarak cezaevinden çıkan Enes Satıroğlu (22), dün gece Seferpaşa Mahallesi Naif Paşa Sokak üzerinde park halindeki Abdülkadir Yıldız’a ait 27 T 0954 plakalı taksiye müşteri olarak bindi.

Taksi hareket ettikten sonra şoförü bıçakla tehdit eden Enes Satıroğlu, sürücünün üzerinde bulunan 25 YTL’yi aldı. Parayı az bulan Enes Satıroğlu, sinirlenerek taksici Abdülkadir Yıldız’ı göğsünden ve boğazından bıçaklayarak kaçtı. Ağır yaralanan taksici Abdülkadir Yıldız, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Enes Satıroğlu, ilk gasp olayından bir saat sonra bu kez Gaziantent Mahallesi Amaç Yapı Kooperatifi önünde bulunan taksi durağına giderek bu sefer de Ahmet Kandemir’e ait 27 T 0642 plakalı taksiye müşteri olarak bindi.

Taksiciye Oduncular Sitesi’ne gitmek istediğini söyleyen Enes Satıroğlu, araç hareket halindeyken bıçak zoruyla 25 YTL para ve cep telefonunu gasp etti. Kaçarak kayıplara karışan sabıkalı gaspçı, taksi şoförü Ahmet Kandemir’in olayı polise bildirmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu kısa süren bir kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı.

ADLİYEDE GAZETECİLERE SALDIRDI

Gasp zanlısı Enes Satıroğlu, sorgusunun ardından bugün Gaziantep Adliyesi’ne çıkarıldı. Enes Satıroğlu, adliyeye gelişi sırasında görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı.

Pişkin gaspçı daha sonra gazetecilere yaptıklarını övünerek anlatarak, "Ben gayri meşru çocuğum. Tiner haricinde her türlü uyuşturucu kullanırım. Aftan yararlanarak çıktım. Adam öldürdüm, gasp yaptım. 3-4 tane taksiciyi gasp ettim. Ben yaparım, polis de yakalar. Onlar görevini yapar, sizde görevinizi yapın" diye konuştu.

Gazetecilerle söz düellosuna giren gaspçı Enes Satıroğlu, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahsın, çoğunluğu gasp, hırsızlık ve adam yaralama olmak üzere toplam 19 sabıkası bulunduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 16:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?