6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Onlar yeni yıla sokakta girecek

Gaziantep'te sığındıkları inşaatın yıkılmasına karar verilmesi üzerine inşaattaki eşyalarını boşaltan aile, boş bir arsada battaniyeler arasında yeni yıla girecek.

Gaziantepli inşaat işçisi Müslüm Işık, 2005 yılında geçirdiği bir iş kazası sonucu sakat kalarak bir daha çalışamadı. Baba Müslüm Işık'ın çalışamaması üzerine zor günler geçiren aile, kirada oturdukları 23 Nisan Mahallesi'ndeki evlerini boşaltarak, aynı mahalledeki bir apartman inşaatının zemin katındaki bir odaya sığındı. İnşaatın tek odasını kendi imkanlarıyla ev haline getiren aile, dün aldıkları haber üzerine adeta yıkıldı. Sığındıkları inşaata çürük raporu verilerek yıkım kararı alınması üzerine
aile, eşyalarını bu sabah boş bir arsaya taşıdı. İnşaattaki eşyalarını boşaltan aile, eksi 5 dereceye varan soğukta battaniyelere sarılarak akşam bütün dünya tarafından çeşitli eğlencelerle kutlanacak yeni yıla girecek. Sokakta kalan aile, bu soğuk günlerde kendilerine uzanacak bir yardım elini beklerken, geçtiğimiz günlerde evin tek kızı 13 yaşındaki Aslı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı yardım mektubuna gelen cevapla umutlandı. Aile, şimdi yetkililerden gelecek müjdeli bir haberi bekliyor.

Baba Müslüm Işık, 2005 yılında geçirdiği bir iş kazası sonucu sakatlandığını ve o tarihten itibaren hiç bir iş yapamadığını belirterek, hayırseverlerden çocukları için yardım istedi.
Gözyaşlarına boğulan Anne Fatma Işık 5 çocuğu ve iş yapamayan eşiyle soğukta çok zor günler geçirdiklerini kaydederek, "Ben devletten, büyüklerden ve hayırseverlerden bir tek sıcak yuva istiyorum. Çocuklarım sıcak yuvada oturup sıcak bir yemek yesinler. Ben bunu Allah rızası için istiyorum. İkametimiz olmadığı için mahalleye kayıt yaptıramıyoruz ve bu sebeple çocuklar düzenli şekilde okula gidemiyorlar. Çocuklarımın insan gibi yaşamalarını istiyorum. Bu çocuklar okula gidemezlerse ya tinerci ya da balici
olacaklar. Ben çocuklarımın silah tutmasını istemiyorum, onların kalem tutmasını istiyorum. Onları vatanlarına hizmet etmeleri için asker etmek istiyorum. Allah rızası için bana ve çocuklarıma yardın edin" dedi.

Bugün akşam yeni yıla girileceğini hatırlatan Fatma Işık, "Bu soğukta kim dayanabilir. Kaloriferli dairelerde bir çok kişi soğuktan oturamıyor. Biz ise burada dışarıda kalıyoruz. Çocukların kimisi hasta, ben bunlarla burada nasıl yaşayacağım bilemiyorum. Herkes yeni yıla sıcak yuvasında mutlu şekilde girerken, biz dışarıda soğukta gireceğiz. Bu nasıl yeni bir yıl. Çocuklarım sıcak bir yuvada sıcak bir yemek yesinler istiyorum. Sabah kahvaltısı nedir bilmiyoruz. Komşular getirirse yiyoruz, getirmezle o da
yok. Yetkililerden, büyüklerden, hayırseverlerden tek ricam, şu kış günü bize yardımcı olsunlar" diye konuştu.

13 yaşındaki Aslı Işık da, gözyaşlarını tutamayarak, "Bir ev istiyorum. Herkes gibi sıcak bir yuva istiyorum. Okula düzenli şekilde gitmek istiyorum. Herkes yeni yıla güzel bir şekilde giriyor. Benim yeni yılım ise dışarıda soğukta geçiyor. Biz de herkes gibi düzenli bir şekilde yaşamak istiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndermiştik, cevabı geldi. Ancak şu anada kadar hiç bir yetkili bizimle ilgilenmedi" şeklinde konuştu.
8 yaşındaki Kemal ise, yaşadıklarına bir anlam veremeden sarıldığı battaniyenin arasından, "Biz burada Noel babayı bekliyoruz, ondan ev ve oyuncak istiyoruz" diye konuştu.

Işık ailesinin eşyalarını boş bir arsaya taşıdığını görerek ailenin yanına gelen Mürüvet Durmaz ise, "Gerçekten rahatsızlık verici bir durum. Biz kaloriferli daire oturuyoruz, çocuklarım halen üşüyoruz diyorlar. Bunlar bu şekilde nasıl yaşayacaklar bilemiyorum. Allah yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 14:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şehmus imret IP: 85.98.47.xxx Tarih : 31.12.2008 18:50:29

bu insanlarımızı bugün sokaga atıyorsak eger yarın bunun hesabını nasıl ödeyecegizz...ben antepliyim bu tablodann utanç duyuyorum..batmanlı bi vatandas olarak bende utanç duyuyorumm...