6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Oratoryo ağlattı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencileri tarafından sahnelenen ve izleyenleri ağlatan oratoryo büyük ilgi gördü.

Atatürk Haftası etkinlilerine dolu dizgin devam eden GKV Özel Okulları öğrencileri tarafından sahnelenen Atatürk’ü Yaşamak ve Yaşatmak adlı oratoryo izleyenleri ağlattı. Oratoryo’yu GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Şahinbey Lions Kulüp Başkanı Nazan Tuğsuz, GKV Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli izledi.

Edebiyat öğretmeni Vildan Baloğlu tarafından sahneye konan ve okul öğretmenlerinden Nermin Esen, Abdulkadir Summak, Mehmet Serçeler, Rasim Kocaoğlan, Erhan Çağlı, Haluk Çelik’in de rol aldığı oratoryoda yüz öğrenci görev aldı. Göz yaşlarını tutamayan oyuncu ve izleyicilerin bütünleştiği oratoryoda Atatürk’ün yaşamından kesitler sunuldu. Cumhuriyet öncesinden 1938 yılına kadar süren yaşam serüveni gözler önüne serilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir çok yönü sergilendi.

Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında sahnelenen oratoryonun değişik seanslarla gösterime devam edeceğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “Atatürk Haftası etkinlikleri ilköğretim okulumuz, liselerimiz ve anaokulumuzda bir çok organizasyonla dolu dolu yaşanıyor. Edebiyat öğretmenimiz Vildan Baloğlu tarafından sahneye konan ve bir çok kademeden yüz civarında öğrencinin görev aldığı Atatürk’ü Yaşamak ve Yaşatmak adlı oratoryo büyük bir başarıyla sahneye kondu. Öğrencilerimiz üstün bir performans göstererek profesyonel tiyatrocuları aratmayacak oyunculuk güçleriyle adeta izleyenleri o dönemlere sürükleyip götürdü. Görev alan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

GKV Özel Okullarında sahnelenen Atatürk’ü Yaşamak ve Yaşatmak adlı oratoryoyu izleyen seyirciler çok duygulandıklarını ifade ettiler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 10:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?