3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Organizeye ucuz su ve enerji

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayiciye ucuz elektrik ve su vermek için yeni projeler ürettiklerini bildirdi. Nakıboğlu, Çöçelli'den, organize sanayi bölgesine su getireceklerini belirterek, "Projemiz uygulamaya konuldu. Sanayiciye ucuz elektrik ve su işini hallederek, büyük bir teşvik sağlamış olacağız" dedi.

Nakıboğlu, sanayicinin şu an tonu 700 bin liraya su kullandığını ve Çöçelli'den gelecek yeni su projesinin yapılması halinde, suyun tonunun 300 bin liraya düşeceğini söyledi.

TEDAŞ'TAN DEVİR

Yeni yasaya göre, Organize Sanayi Bölgesi olarak Tedaş Elektrik hizmetlerini kendilerinin teslim alacağını belirten Başkan Cahit Nakıboğlu, Tedaş Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Müessese Müdürlüğüne yazıyla başvurduklarını ve en kısa zamanda devir işlemlerinin başlatılması gerektiğini açıkladı.

Nakıboğlu, Tedaş'tan devir işlemlerinin hızlı bir şekilde bitmesi için bürokratik engellerinin hızlandırılması için çalışmaların sürdürüldünü vurgulayarak, "Tedaş bizim için çok önemlidir. Çünkü, sanayiciye ucuz elektrik vermek için elimizde iyi bir sistem vardır. Bu sistemi uygularsak, ucuz elektrik projemizde uygulanmış olur" şeklinde konuştu.

KAÇAĞA ÖZEL DENETİM

Kaçak elektrik ve diğer işlemler için özel bir sistem kurduklarını ve şu an 4. Bölgede, elektirik kaçağının olmasının mümkün olmadığını vurgulayan Nakıboğlu, "Yeni teknoloji ile elektirik kaçağının olması artık mümkün değildir. Organize Sanayi'ye ne kadar elektrik girmişse, fabrikaların kullandıklarıda aynı olacaktır. Herşey gözlem altındadır. Parası ödenmediği taktirde sistem otomatikman elektriği kesecektir" diye konuştu.

Organize sanayi bölgesinin tamamında, elektrik, kablolu yayın, bilgisayar sistemleri, uydu yayınları, adsl ve diğer sistemlerin yerin altında olduğunu ifade eden Cahit Nakıboğlu, "Biz herşeyi yerin altına aldık. Bir yerin gelişmişliği yerin altında olan sisteme göre değerlendirilir. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamı altyapı yerin altında olduğuna göre gelişen bir sanayi bölgesi olduğunu ortaya çıkarmış olduk" dedi.

Davut Uçar / Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 13:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?