4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Organlarıyla hayat verecek

Gaziantep'te barışma teklifini kabul etmeyen öğretmen sevgilisinin okulunda tabanca ile kafasına bir el ateş ederek intihar eden Uğur Keser'in (25) bağışlanan organları 4 kişiye hayat verecek. 

Ankara'da ikamet eden ve Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi 2. sınıf öğrencisi olan Uğur Keser, 14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle öğretmen sevgilisiyle barışmak için Gaziantep'e gelmişti. Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ne bağlı Karaman Köyü'ndeki ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan sevgilisi M.D. ile barışmak için okula giden genç aşık, barışma girişimleri sonuçsuz kalınca, bunalıma girerek üzerinde bulundurduğu silahla kafasına bir el ateş ederek intihar etmişti. 

Kafasından aldığı kurşunla ağır yaralanan ve Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan Uğur'un dün gerçekleşen beyin ölümünün ardından ailesi organlarını bağışladı. Bağış üzerine harekete geçen Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Murat Ercişli, Ulusal Koordinasyon Merkezi'ni (UKM) bilgilendirerek, organ bekleyen hastaların bulunduğu hastanelerle görüşmelere başladı. 

Görüşmeler sonucunda Keser'in bağışlanan organlarından kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, İzmir Ege Üniversitesi'nden Opr. Dr. Ercan Başçeşme, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Erdem Akbay, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Haluk Demiryürek, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Murat Ercişli ve 5 kişilik uzman ekip tarafından 1,5 saat süren operasyonla alındı. Uğur Keser'in kalbi İzmir Ege Üniversitesi'nde bir hastaya nakledilmek üzere özel uçakla İzmir'e, iki böbreği ve karaciğeri ise 3 ayrı hasta için Mersin Tıp Fakültesi ve Adana Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne gönderildi. 

Dr. Murat Ercişli, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek, Keser'in organlarının dokusuna uyumlu 4 hastaya nakledileceğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 10:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?