6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Örnek sanayi sitesinde yatırım hamlesi

Örnek Sanayi Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Haratoğlu, sanayi alanındaki bir çok önemli gelişmenin Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi'nde meydana geldiğini bildirdi.

Haratoğlu, yaptığı açıklamada, dünyada Hindistan’dan sonra sadece Gaziantep’te kurulan Örnek Sanayi Sitesi'nin Türk ekonomisine katkılarının küçümsenemeyecek kadar büyük olduğunu belirtti. Dünya Bankası desteğiyle Hindistan ve Gaziantep’te kurulan Örnek Sanayi Sitesi'nin Türk sanayisinin gelişimi ve kalkınması için önemli katkılar sağladığını kaydeden Haratoğlu, şunları söyledi:

"Bir çok sanayi dalında özellikle yedek parça üretiminde sanayicilerimize büyük destek sağlayan Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi'nde 79 kuruluş faaliyet göstermektedir. Sitemizde özellikle sanayicilerimiz için değişik amaçlı makine üretimi gerçekleştirilirken savunma sanayinden tekstil sanayine, gıda sanayinden tarım sanayine kadar bir çok tesisin kullandığı yedek parça üretimi, yan sanayi ürünlerinin geliştirilmesi de çok uygun rakamlarla gerçekleştirilmektedir. Gaziantep ekonomisi için büyük önem taşıyan Örnek Sanayi Sitesi'nin geliştirilesi yönünde derneğimiz önemli Ar-Ge çalışmaları yapmakta, üyelerine kendi alanlarıyla ilgili gerekli teknik destek yanında bilgi desteği de sağlamaktadır."

Bugün yaklaşık 3 bin insana iş kapısı olarak hizmet verdiklerini ifade eden Haratoğlu, "Örnek Sanayi Sitesi sağladığı büyük istihdamla da Gaziantep ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Dünyanın bir çok ülkesine makine ihracatı yapan kuruluşlarımız tamamen Türk insanının iş gücü ve tasarımıyla geliştirdikleri tesisleri ihraç ederek ülkemize önemli oranda döviz girdisi de sağlamaktadır. Derneğimiz değişik meslek gurupları halinde faaliyet gösteren işletmelerimizin dünya piyasalarına açılabilmeleri içinde önümüzdeki günlerde önemli destekler sağlayacaktır" dedi.

Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir çok fabrikanın ağır sanayi fabrikalarını kurabilecek kapasitede olduğunu dile getiren Haratoğlu, “Örnek Sanayi Sitesi'ndeki bir çok fabrikamız değişik alanlarda üretim yapan fabrikaları anahtar teslimi kurabilme özelliğine de sahiptir. Organize sanayilerin bel kemiği olan Örnek Sanayi Sitemiz bu vasfıyla da ülke ekonomisine büyük girdiler sağlamaktadır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 14:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?