6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ortadoğu'nun en büyük sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GAMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan ve Ortadoğu'nun en büyük el sanatları sergisi olan, "El Gözdeki Nura Aşık Olunca 2" isimli sergi açıldı.

Tarihi Şirehanı'nda gerçekleştirilen Ortadoğu'nun en büyük el sanatları sergisinin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzeybey ile eşi Derya Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergilenen el işleri büyük beğeni gördü.

Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, aşçılık, eğitici annelik, mozaik, taş işçiliği olmak üzere geçen yıl 10 bin öğrenciye kurs verdiklerini belirterek, "Geçen yıl kurslara katılan 2 bin 500 öğrenciden, yüzde 80'inin üniversiteye yerleşmesini sağladık. Bugün de genç kızlarımızın, hanımlarımızın el emeği göz nuru olan eserlerini ziyaretçilerle buluşturacak "El Gözdeki Nura Aşık Olunca 2 " isimli yıl sonu sergisinin açılışını yapıyoruz" dedi.

Açılışın ardından sergiyi gezen Asım Güzelbey ile eşi Derya Güzelbey, aşçılık okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu GAMEK yazılı pastayı keserek davetlilere ikram ettiler.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 11:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?