6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

ORTEKS 2008 kapılarını açıyor

Gaziantep Sanayi Odası'nca (GSO) desteklenen ve Forza Fuarcılık tarafından düzenlenen Gaziantep ORTEKS 2008 Tekstil, Konfeksiyon, Halı Makineleri, Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı, 16 Nisan 2008 Çarşamba günü saat 11.00'de kapılarını açacak.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) ilk kez düzenlenecek fuara, yerli firmaların yanı sıra Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda katılımcı ve ziyaretçi katılacak. Saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak ve 4 gün sürecek olan fuarda, tekstil ve halı makineleri sektörünün önde gelen firmaları bir araya gelecek. Gaziantep ORTEKS 2008 Fuarı, tekstil ve halı makinesi imalatçılarına yeni pazarlara ulaşma şansı sağlayacak. Sektördeki üreticiler, fuar ile birlikte son teknoloji ürünlerini sunma şansını da elde edecek.

Türk halıcılığının başkenti olma özelliğini taşıyan Gaziantep'te düzenlenecek fuar, Türk tekstilcisi için yurtiçi ve yurtdışında geniş açılımlar gerçekleştirebileceği bir fırsat olacak. Irak-Musul, İran-İsfahan-Tahran, Suriye-Halep ile Ürdün-Amman'dan yabancı ziyaretçi organizasyonu gerçekleşecek olan fuarda, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerden de ziyaretçiler gelecek.

İki yılda bir aynı dönemde tekrarlanacak ve geleneksel hale getirilecek olan fuar, diğer fuarlarda olduğu gibi Gaziantep ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak.
Fuarda, pamuk ve elyaf hazırlama makineleri, iplik hazırlama makineleri, iplik büküm, katlama ve bobinleme makineleri, iplik aktarma makineleri, fantezi iplik makineleri, iplik fiske makineleri, yuvarlak ve düz örgü makineleri, CF/BCF iplik çekim makineleri, yan sanayileri, yedek parçaları ve aksesuarlar, dokuma makineleri, nonwoven ve endüstriyel tekstil makineleri, işleme nakış makineleri, konfeksiyon dikiş makineleri, tekstil makineleri, halı dokuma makineleri, halı larkapre makineleri, halı konfeksiyon makineleri, yan sanayileri, yedek parçaları ve aksesuarlar, terbiye-boya-baskı makineleri, yıkama makineleri, buhar santrali ve ısı üretim sistemleri, etiketleme ve desen baskı sistemleri, kapitone makineleri, pastal serme, kesim makineleri, katlama ve paketleme makineleri, temizleme makineleri, CAD - CAM ve CIM uygulamaları ve otomasyon sistemleri, kalite kontrol ve metraj ölçüm makineleri, ütü makine ve presleri, desen yapma sistemleri, laboratuar cihazları, su arıtma ve yumuşatma üniteleri, tekstil kimyasalları ve tekstil boyaları ürünleri sergilenecek.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 14:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?