4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

ÖSS öncesi türbeye hücum

Pazar günü gerçekleştirilecek ÖSS'ye girecek adaylar ve velileri, başarı getirsin diye kutsal sayılan türbelere akın etti.

GAZİANTEP ve Şanlıurfa'da 17 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başarılı olmak isteyen öğrenci ile velileri, kutsal sayılan yerler ve türbelere akın etti. Öğrenciler, Balıklıgöl'ün suyuna batırdıkları kalemleri türbelerin kapı ve duvarlarına sürerken veliler de onlar için dua etti.

Gaziantep'teki, aileler sınava girecek çocuklarını, duaların kabul edildiği ve şans getirdiğine inanılan Ali Baba Türbesi'ne getirdi. Veliler türbenin çevresini dua ederek 3 kez dolaşırken, öğrenciler ise sınava girecekleri kalemleri türbe kapısına ve duvarlarına sürdü. Türbelere sürülen kalemlerle çocuklarının büyük sınavı kazanacağına inandıklarını belirten veliler, “Önce Allah'tan bekliyoruz. Türbe sınava girecek olan çocuklarımızı manevi olarak rahatlatıyor” dedi. Velilerden 40 yaşındaki Aysel Demirci, “Daha önce diğer çocuklarım için de gelmiştim. Çok büyük faydasını gördüm. 2 çocuğum buraya yaptığım ziyaret sonrasında üniversite sınavını kazandı” diye konuştu.

ÖSS'ye ilk kez gireceğini söyleyen 18 yaşındaki Buse Özcan da sınavı kazanmak çok çalıştığını ancak, Allah'tan da yardım istemek için türbeye geldiğini belirtti.

KALEMLERİNİ BALIKLIGÖL'E BATIRDILAR

Öte yandan Şanlıurfa'da sınava girecek öğrenciler de kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl'e gelerek kalemlerini buradaki suya batırdı. Sınava gireceği kalemi suya batıran öğrencilerden 19 yaşındaki Burcu Acar, “Herkes gelip, kalemini Balıklıgöl’ün suyuna batırıp dua ediyor. Ben de hem bu suya hem de türbe duvarlarına sürüyorum. Umarım bu durum sınavı kazanmamıza sebep olur. Maneviyatın önemini bildiğimiz için buraya geldik. Bazıları bunlara hurafe diyor, ama ben inanmıyorum” dedi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 18:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?