6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

ÖSS öncesi yogalı terapi

Gaziantep'te ÖSS'ye hazırlanan Bahçeşehir Gaziantep Koleji ve Uğur Dershaneleri öğrencileri, sınav stresini yoga yaparak atmaya çalışıyor.


Bahçeşehir Gaziantep Koleji Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, yoga gevşeme tekniklerini öğrenen öğrenciler, sınav öncesinde kaslarını esneterek sınav korkusunu yenmeye çalışıyor.

Hafif müzik eşliğinde yoga yaparak rahatlayan öğrenciler, yaklaşık yarım saat süren meditasyon sonrasında uykuya daldı. Yoga yaparak stresten uzaklaştırılan öğrencilerin bazıları uykudan uyanamadı. Öğretmenler tarafından uyandırılan öğrenciler, daha sonra hep birlikte kalem kırarak sınav saatini beklemeye başladı.
Uğur Dershaneleri ve Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Faruk Tatar, konuya ilgili yaptığı açıklamada, "Sınav öncesi öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak ve özgüven sağlamak amacıyla yaptığımız etkinliğin, öğrencilerimizin rahatlamasında ve yoğun stresi atlatmalarında önemli rol oynayacağını umuyoruz. Öğrencilerimizi tam donanımlı olarak sınava uğurlamanın haklı gururunu yaşamaktayız" dedi.
Yoga yaparak stresten uzaklaştıklarını belirten öğrenciler ise, "Geleceğimizle ilgili bu sınava stressiz olarak girmeyi öğreniyoruz. Kaslarımızı gevşeterek bir anlamda spor da yapmış oluyoruz. Yoganın bu kadar dinlendirici olduğunu yapmadan önce bilmiyorduk. Artık stresi yenmeyi öğrendik" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 11:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?