4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Otobüs şoförleri eylem yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin şehiriçi taşımacılığı 10 yıllığına kiraladığı Kevser Turizm şirketi bünyesinde çalışan otobüs şoförleri eylem yaptı. 

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) binasında toplanan otobüs şoförleri, buradan Balıklı Parkı'na kadar yürüdü. Kevser Turizm aleyhine sloganlar atan işçiler, SSK girişlerinin yapılmadığını ve sendikadan istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. 

Balıklı Parkı'na kadar yürüyen işçiler, burada basın açıklaması yaptı. TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, Kevser Turizm'in Toplu İş Sözleşmesi'ne aykırı bir tutum sergilediğini ve işçi kıyımı yaptığını iddia etti. Yılmaz, şirketin 3 ay önce işe aldığı 70 işçiyi mesai ücreti ödemeden günde 16-17 saat aralıksız çalışmaya zorladığını ve yasaları hiçe sayarak SSK girişlerini yaptırmadığını öne sürdü. 

Şirket yönetiminin, TÜMTİS üyesi olan şoförleri sendikadan istifa etmeye zorladığını ve aksi halde işten çıkaracaklarını söylediğini ileri süren Yılmaz, "Üyelerimizin toplu iş sözleşmesinden yararlanmaları için yaptığımız başvurudan 2 gün sonra 29 üyemizi işten çıkardılar. Bu şirket pek çok alanda yasaları ihlal etmektedir. Üyelerimizin ücretleri zamanında ödenmemektedir. Üyelerimiz evlerine ekmek götüremez duruma gelmiştir. Bu uygulamalar sözleşmeye aykırıdır. Üyelerimizin yasal ve anayasal hakları ihlal edilmektedir. Kevser Turizm bu tutumuyla halkın can güvenliğini de tehlikeye atmaktadır. Kevser Turizm yetkililerini bu tutumlardan vazgeçmeye ve işten çıkarılan üyelerimizi işbaşı yaptırmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. 

Türk-İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendikaların da destek verdiği protesto eylemi basın açıklamasının ardından sona erdi. 
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 18:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?