4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Otobüs şoförleri yine eylem yaptı

5 aydır maaş alamadıklarını söyleyen Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) bağlı otobüs şoförleri, eşleri ve çocukları ile birlikte Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan 250 otobüs şoförü, yanlarında eş ve çocuklarıyla birlikte sloganlar atarak Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Kalabalık grup, bütün görüşme taleplerine rağmen kendilerinden kaçtığını belirttikleri Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i istifaya davet etti. Bu arada, Aktoprak, Burç ve Oğuzeli ilçeleri arasında dolmuş taşımacılığı yapan şoförler de belediyenin ilçelere yeni otobüs ihalesini protesto etmek için belediye önünde toplandı. Belediyeyi protesto eden dolmuş şoförleri, TÜMTİS'e bağlı otobüs şoförlerine de destek verdi. Öte yandan grevde bulunan Haber-İş Sendikası üyesi Türk Telekom işçileri de şoförlere destek vermek için belediye önüne geldi.

Belediye görevlileri ve polis eşliğinde belediyeye giren şoför eşleri, Başkan Asım Güzelbey ile görüşmek istedi. Şoför eşleri ile güvenlik arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Görevliler tarafından Başkan'ın dışarıda olduğunun söylenmesi üzerine, şoför eşleri makam odası girişindeki özel kalem odasına geçerek Güzelbey gelene kadar bekleyeceklerini söyledi. Yere gazete kağıdı sererek soğan ekmek yiyen şoför eşleri, bir süre burada bekledikten sonra polisin uyarıları sonucu ikna edilerek dışarı çıktı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem sırasında belediye önünde basın açıklaması yapan TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, Gaziantep halkının kendi ulaşım hattına sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Kimse bu duruma seyirci kalmamalıdır. Belediye Başkanı kendi döneminden önce işe başlayanları potansiyel tehlike olarak görmektedir. 55 günden beri belediye otobüsleri çalışmıyor. Bu durum Türkiye'de bir ilktir. Başkan Güzelbey, bu rezalete 'dur' diyeceğine, borç takıp gidenleri suçlamak yerine mağdur olan işçileri suçlamaktadır. Tehlikeli işlerin peşinde koşuyor. Kaçak ve yasadışı işçi çalıştırıyor. İnsanların can güvenliği ile oynuyor. Bizimle anlaşmaya varıyor ancak 1 gün sonra yine sözünü unutuyor. İşçilere böyle bir kötülük yapmaya hakkı yoktur. Bir arkadaşımızın burnu kanarsa sorumlusu Belediye Başkanı'dır. İşçilerimiz işe alınıp alacakları ödeninceye kadar mücadelemiz sürecektir" iddialarında bulundu.

Basın açıklamasının ardından slogan atmaya devam eden şoförler, Belediye Başkanı ile görüşene kadar belediye önünde beklemeye devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 17:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?