4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Otobüslerde akıllı kart dönemi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma hizmetlerini 10 yıllığına kiraladığı Kevser Turizm, otobüslerde elektronik sisteme (Akıllı Kart) geçerek, fiyatlarda indirim yaptı. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Otobüs işletmesinde bir basın toplantısı düzenleyen Kevser Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Şıh Mehmet Batı, 'Gazikart' adını verdikleri Akıllı Kart'ın özelliklerini anlattı. Batı, Gazikart ile vatandaşların daha çağdaş bir şekilde ve daha ucuza toplu taşıma hizmetlerinden faydalanacağını söyledi. 

Daha önce tam ücretin 95 YKR, yarım ücretin 60 YKR olduğu otobüslerde, yeni hizmete giren sistemle ulaşım ücretlerinin 75 YKR ve 50 YKR’ye indiğini söyleyen Batı, bu sistemin zaman içinde yaygınlaşarak özel halk otobüsleri ve dolmuşları da kapsayacağını ifade etti. Yeni sistemle Gazikart satış noktalarından alınan elektronik biletlerle otobüslere binileceğini belirten Batı, sistemin vatandaşlara hem para hem zaman kazandıracağını kaydetti. Batı sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Gazikart, tek amaçlı farklı kartlar yerine, çok amaçlı tek kart ile kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Aynı zamanda toplu taşımaya ucuzluk getirecektir. Türkiye'de hiçbir ilde bu kadar ucuz ve indirimli taşıma yok. Gaziantep'te 86 araç ve 200 şoförle ulaşımı sağlıyoruz. Vatandaşlarımız otobüs duraklarında bulunan Gazikart yükleme noktalarından kartlarına kolaylıkla yükleme yaptırabilecekler. Sürücü ile yolcu arasında para alışverişi kalkacağı için toplu taşıma araçlarına binişlerde hızlanacaktır. Kartın kaybolması halinde kart numarasının Gazikart danışma merkezine bildirilerek o anki dolumu ile iade edilme olanağı vardır. Araçlarda binişlerin hızlanması sayesinde duruşlar azalacak ve yakıt tasarrufu sağlanacaktır. Araçlara yapılan binişlerin kaydı tutulabilecektir. Araç takip sistemi ile de sürücüler üzerindeki denetim salıklı olarak yapılacaktır."
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?