5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Otoyol gişelerinde iş yavaşlatma

KESK'e bağlı YAPI-YOL SEN'in "ücret artışı, fiili hizmet zammı ve otoyollarla köprülerin ücretsiz olması" talepleriyle düzenlediği, otoyol gişelerinde iş yavaşlatma eylemi İzmir, Aydın ve Gaziantep'de de yapılıyor.

İzmir'de, YAPI-YOL SEN İzmir Şube Başkanı Medet Selvi, otoyol ve gişelerde çalışan memurlarla ilgili olarak verdikleri sürenin dolması nedeniyle, iş yavaşlatma eylemlerine başladıklarını söyledi.

Çeşme Otoyolu gişelerinde basın açıklaması yapan Selvi, verilen sürenin dolması nedeniyle, iş kolunda çalışanlara, "daha uzun süreli eylem hakkı" doğduğunu belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'a çağrıda bulunan Medet Selvi, şunları kaydetti:

"Bundan 3 ay önce, sorunlarımızın çözümü için otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma eylemi yapmıştık. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerinin taleplerimizin dinleneceği ve çözüm getirileceği konusunda söz vermeleri üzerine eylemlerimizi bitirmiştik. O tarihlerdeki taleplerimiz, adil ücret, otoyol ve gişe memurlarının koşullarının iyileştirilmesi, otoyol ve köprü geçişlerinin ücretsiz olmasıydı. Sayın Bakan, madem ki Bakanlığınıza bağlı birimlerde çalışanların maaşlarının azlığına inanarak yasa taslağı hazırladınız, öyle ise bu taslağın yasalaşması için çaba gösterin."

Aydın-İzmir otoyol gişelerinde yapılan iş yavaşlatma eylemi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Gaziantep'te otoyol gişelerinde görev yapan sendika üyesi personelin iş yavaşlatmalarına rağmen, gişelerde uzun kuyrukların oluşmadığı gözlendi.

Bu arada, gişe çalışanları, araç sürücülerine broşürler dağıtarak eylemlerine destek istedi ve eylemin amaçları hakkında bilgi verdi.

aa
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 16:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?