6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Özel Sanko'da kan bağışı

Özel Sanko Okulları’nda 30 Kasım Pazar günü, Okul Aile Birliği, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve Kızılay Kan Merkezi’nin işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Kızılay’ın, ‘’Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor’’ sloganının, sağlık durumu iyi olan herkesin neden kan bağışı yapması gerektiğini en güzel şekilde anlattığını söyledi. Kanın, kaynağının sadece insanda olan, yapay olarak üretilemeyen hayati bir madde olduğunu anımsatan Köylüoğlu, ‘’Kızılay Kan Merkezi verilerine göre, ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için, toplanan ve saklanan kan miktarı maalesef ulusal ihtiyacımızı karşılamamaktadır’’ dedi.

Kan vermenin insan sağlığına zararlı olmadığının saptandığını belirten Köylüoğlu, ‘’Bilimsel araştırmalara göre 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler, 3 ayda bir kan verebilir. Kanımızın yetmemesi sizin de kanınıza dokunuyorsa, bugün başkalarının, yarın sizin veya yakınlarınızın kana ihtiyaç duyabileceğinin siz de farkındaysanız ve ‘bir milyon iyi insandan biriyim’ diyorsanız kan bağışlayarak hayat kurtarabilirsiniz’’ diye konuştu.

Okulda, Pazar günü veli bireysel görüşmeleri yapılacağına dikkati çeken Köylüoğlu, öğrenci ve velilerin bilinçlendirilmesi amacıyla kan bağışını aynı program kapsamında düzenlediklerini, sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 09:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?