6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Özel Sanko'dan uzay çağına ilk adım

Özel Sanko Okulları bir ilke daha imza attı. Son 5 yıldır NASA tarafından İzmir'de kurulan uzay kampını ziyaret ederek buradaki etkinliklere katılan Sanko öğrencileri yaptıkları çalışmaların sonucu olarak NASA ile video-konferans yapma imkanı buldular.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) son yıllarda kapılarını çeşitli ülkelerde kurduğu uzay kamplarıyla öğrencilere açmış durumda. Sanko'lu öğrenciler kamp etkinliklerine katılmanın yanında yıl içerisinde kendilerine verilen partner okul ve NASA ile uzayla ilgili konularda ortak platform oluşturdular. Özel Sanko Okulları, NASA ve ABD'den bir okul ile yaptıkları çalışmaları video-konferans ile birbirlerine sundular.

Video-konferansta Sanko'dan 7. sınıf öğrencileri NASA'nın yaptığı uzay çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra NASA yetkilileri kurumun Mars gezegeni ile yaptığı son çalışmaları anlattı, uzay mekiklerinde petrol yakıtları yerine sıvı hidrojen yakıtları kullanıldığından bahsettiler. Karşılıklı sorularla geçen video-konferansta Sanko'lu öğrencilerin konuya hakimiyetleri, NASA yetkilileri tarafından takdir edildi.

Yaklaşık 1.5 saat süren video-konferansta ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşayan öğrenciler çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 14:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?