6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Özel Sanko'nun çevre duyarlılığı

Tema Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Sait Köse, gereken önlemler alınmadığı takdirde, toprağa bağlı açlık ve yoksullukla mücadelenin zorlaşacağını söyledi.

Köse, Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde, ilköğretim öğrencilerine "Erozyon Nedir ve Nasıl Önlenir" konulu seminer verdi.

Toprak ve erozyon konusunda bilinçlenmenin önemine değinen Köse, bu konuda genç kuşaklara büyük görevler düştüğünü kaydetti. Önlemler alınmadığı takdirde toprağa bağlı açlık ve yoksullukla mücadelenin daha da zorlaşacağına dikkati çeken Köse, "40 santim kalınlığında toprak parçasına ekim yapılabiliyor. Bir santimlik toprak parçasının bu düzeye ulaşması için en az 500 yıllık bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bu da erozyonla mücadelenin önemini ortaya koyuyor" dedi.

Köse, erozyonla mücadele konusunda tüm kurumlar ve bireylerin kendilerini, ülkenin ve kendilerinin geleceği açısından görevli kabul ederek çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Seminer sonunda Özel Sanko Okulları Proje Koordinatörü Melike Özyurt, okulun Yavru Tema ve Eko Okul Projeleri kapsamında Mart ayında fidan dikme etkinliği düzenleyeceğini bildirdi.

 

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 10:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?