6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Özel Sanko'nun matematik başarısı

Özel Sanko Okulları, matematikte elde ettiği birinciliklerle, Gaziantep'in gururu oldu. Özel Sanko Lisesi ve Özel Sanko İlköğretim Okulu, İzmir'de düzenlenen iki ayrı yarışmada Türkiye birincisi oldu.

Türkiye Matematikçiler Derneği'nin, 7. Ulusal Matematik Sempozyumu kapsamında düzenlediği ''Mantık ve Matematik Oyunları'' yarışmasında, Özel Sanko Lisesi birinci oldu. Türkiye genelinden çok sayıda okulun katıldığı yarışmada, Matematik öğretmeni Mustafa Akbulut rehberliğindeki Özel Sanko Lisesi takımı, Erman Öğümsöğütlü, Hakan Teke ve Fatih Kemal Öksüzoğlu'ndan oluştu.

Aynı kategoride, Matematik öğretmeni Zeki Atalar rehberliğinde, Ersel Hengirmen, Ekin Büyükakten ve Abdullah Kahraman'dan oluşan Özel Sanko Okulları İlköğretim Okulu ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Matematik Sempozyumu kapsamında İzmir Türk Koleji Bahattin Tatış İlköğretim Matematik yarışmasında ise Özel Sanko İlköğretim Okulu Türkiye birinciliği, bireysel kategoride yarışan Ekim Büyükakten Türkiye beşinciliği elde etti.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, hiçbir başarının tesadüf olmadığına dikkati çekerek, elde edilen bu başarıların, okulun yıllardır sürdürdüğü Öğrenen Okullar Projesi temelli ekip çalışmasının ürünü olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?