6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Özkarslı'nın 4.5 yıllık hizmet bilançosu

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, 4.5 yıllık belediye başkanlığı döneminde yapılan hizmetleri gezi düzenleyerek basına tanıttı.

Şehitkamil Belediyesi önünde basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Özkarslı, belediyeye ait bir otobüsle düzenlenen gezide, yapılan hizmetleri tek tek yerinde gezerek anlattı.

İlk olarak Çıksorut ve 29 Ekim semtlerinde yapılan hizmetleri tanıtan Özkarslı, daha sonra Seyrantepe Konutları'nın bulunduğu bölgede basın mensuplarına açıklamada bulundu. Özkarslı, "Kenar semtlere eşit hizmet vermeye çalıştık. İhmal edilmiş olan kesime daha çok kucak açtık. Seyrantepe'de 3 bin 500 konut yaptık. Burada 17 bin 500 kişilik bir ilçe meydana getirdik. Burası terör olaylarının yaşandığı bir semt iken, nezih bir semt haline geldi. Kenar semtlerdeki gecekonduların dış cephelerini boyatarak daha güzel bir görünüme kavuşmalarını sağladık. Belediye hizmeti olan yerde terör olayları yaşanmıyor. Girilmez denilen Cinderesi semti şimdi ticaret merkezi konumunda. Günde 4 bin kişiye sıcak çorba veriyoruz. 4.5 yılda yaklaşık 700 bin metrekare alanı kapsayan 130 tane park yaptık. 9 sağlık ocağı, 2 suni çim saha, 8 tane halı saha, 6 tane semt pazarı, 27 tane sosyal tesis, 3 bin 500 toplu konut, 500 kilometre asfalt, 600 bin metrekare kilit taşı yaptık" diye konuştu.

Türkiye'nin borçsuz belediyelerinden birisi olduklarını belirten Özkarslı, 4.5 yılda belediyenin gelirlerini 3.5 misli arttırdıklarını ifade etti. Belediyeyi devralırken bütçenin 33 milyon 593 bin YTL olduğunu, 2009 yılı bütçesinin ise 110 milyon 565 bin YTL olarak belirlendiğini kaydeden Başkan Özkarslı, "Halkın dili hakkın dilidir. Bu millet yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz. Gaziantep sürekli göç alan ve nüfusu hızla artan bir şehir konumunda. Bu nedenle hizmetleri yetiştirmek pek kolay olmuyor. İşi bildikten sonra güzellik kendiliğinden ortaya çıkıyor. Personelimizle birlikte uyum içerisinde çalışarak bu güzellikleri meydana getirdik. Abi, kardeş gibi, adeta bir teknik direktör edasıyla bu çalışmaları gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Dülük Antik Kenti'nde bulunan Mitras Tapınağı'nda yapılan çalışmaları da gezen Özkarslı, "Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden birisi olan Dülük Antik Kenti, en az Zeugma kadar heyecan verici bir yer. Tarihi dokumuza sahip çıkıyoruz. Mitras Tapınağı'nın çevre düzenlemesi için proje hazırladık. Bu proje için Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan ve bakanlıktan onay alınmıştır. Dülük Antik Kenti'nde kazılar devam ediyor. AB fonlarından destek alarak bu projeyi sürdürüyoruz. Ayrıca Emlak Vergisi'nden bu proje için yüzde 10 pay ayırıyoruz. Buradan elde edilen gelirlerle tarihi dokumuza sahip çıkıyoruz. Yapılan bu çalışmalar sayesinde turist sayısı gün geçtikçe artmaktadır" dedi.

Başkan Özkarslı, ayrıca e-belediye, sportif faaliyetler, gıda yardımları, imar ve planlama, sağlık hizmetleri, çevre ve kavşak düzenlemeleri, mikro kredi uygulaması ve eğitim çalışmaları konularında da bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?