6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Özmen'in hedefi kalite

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, ilk hedeflerinin kaliteli hizmet sunmak olduğunu bildirdi.
Özmen, Tuğcan Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep için Ticaret Borsası'nın ne kadar önemli olduğu göstermek ve kaliteli hizmet sunmak için aday olduklarını belirtti. Özmen, "Borsamızı dinamik bir yapıya kavuşturarak, tarımsal sanayi temsilcilerimizin, tüccarlarımızın ve çiftçilerimizin yanında olmak, borsamızı onlar için bilgi merkezi haline getirerek, sorunların çözümünde ışık olmak ve Türkiye ekonomisinde tarım sektörünün sorunlarında çözümün parçası olmak için ekibimle aday oldum" dedi.
Türkiye'de tarım ürünlerinin ekonominin kalbini oluşturduğunu kaydeden Özmen, "Dolayısıyla emtia piyasalarını para ve sermaye piyasalarıyla entegre ederek piyasaların kurumsallaşması, rekabet kuralları çerçevesinde serbest dolaşımın sağlanmasında tek araç ticaret borsalarıdır. Biz ekip olarak bunların şimdiye kadar yapılmış olması gerektiğine; Gaziantep Ticaret Borsası'nın markalaşmış, kentimize yakışır aktif bir kurum konumunda olması gerektiğine inandığımız ancak burnu göremediğimiz için elimizi taşın altına koyuyoruz. Gaziantep Ticaret Borsası; kentteki diğer kurumlarla işbirliği içinde, sözü dinlenen, üyelerine, kentine ve hatta bölgesine yüksek kaliteli hizmet veren bir kurum olmayı hak etmektedir. Bizler Borsamızı hak ettiği noktaya taşımak için buradayız" diye konuştu.
Özmen, Gaziantep'teki tüm kurum ve kuruluşlar ile kentin potansiyelini en verimli şekilde kullanmanın yollarını bulmak gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Gaziantep; makarna üretiminin yüzde 60'ını, un imalatının yüzde 25'ini, antepfıstığı üretiminin yüzde 52'sini, kuru kırmızı biber üretiminin yüzde 50'sini, kırmızı mercimek üretiminin yüzde 11'ini, üzüm üretiminin yüzde 3'ünü gerçekleştirmektedir. Tarımsal hammadde kullanan makine halısının yüzde 70'ini, akrilik ve sentetik iplik imalatının yüzde 25'ini ve pamuk ipliği üretiminin yüzde 20'sini karşılamaktadır. Gaziantep’ten 2008 yılının Ocak-Kasım döneminde 985 milyon YTL'lik tarım ihracatı gerçekleştirildi. Bunun 905 milyon YTL'si bitkisel ürün. Sadece Türkiye un ihracatının bile yüzde 35'ini gerçekleştirmekteyiz. Böyle bir tablo varken Gaziantep Ticaret Borsası'nın pasif bir kurum olarak devam etmesi düşünülemez. Ticaret Borsaları, global ekonomide yapılan hızlı değişik çerçevesinde sadece sektöre sağladıkları katkılar ile fonksiyonel olarak ekonomik gelişmede aktif rol oynamaktadır. Ekibim ve ben Gaziantep Ticaret Borsası'nın bu rolü en iyi şekilde yerine getirmesini sağlamak için çalışacağız. Dünya fıstık piyasasını yönlendirecek ağırlık merkezinin Gaziantep Ticaret Borsası olması için çalışacağız. Fıstığı artık antepfıstığı imajına kavuşturmalıyız. Borsamızın laboratuar ve satış salonlarını teknik olarak daha da güçlendirerek ve çeşitlendirerek işletmeler için verimliği artırıcı, modern ve ihtisaslaşmaya imkan verecek bir yapıya kavuşturacağız. Bölgede kalite standardını yükseltmek için düzenlenecek eğitim programları için Gaziantep Ticaret Borsası olarak Türk Standartları Enstitüsü ile protokol imzalayacağız."

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 12:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?