6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Öztürkmen güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Kongresi'nde 400 delegeden 200'ünün oyunu alan Hasan Öztürkmen yeniden başkan seçildi.


Kalender Plaza'da gerçekleştirilen kongreye partililer yoğun ilgi gösterdi. Her iki aday, partilileri kongrenin yapılacağı salonun girişinde birlikte karşıladı. Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, eski Gaziantep milletvekilleri Mustafa Yılmaz ve Ahmet Yılmazkaya, delege ve partililer katıldı. Kongrede, açılış ve yoklamanın ardından divan başkanlığı seçimi yapıldı. Adaylar, Hasan Öztürkmen ve Ahmet Yılmaz'ın ortak aday gösterdiği CHP Genel Başkan
Yardımcısı Mustafa Özyürek, oy birliğiyle divan başkanlığına seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından 400 delegenin oy kullanacağı il kongresine geçildi.


Yaklaşık 2 saat süren oy verme işleminin ardından yapılan sayımda 400 delegeden 200'ünün oyunu alan Hasan Öztürkmen yeniden başkanlığa seçilirken, diğer aday Ahmet Yılmaz ise 193 oy aldı. 7 oy farkla seçimi kazanan ve CHP Gaziantep İl Başkanı olan Öztürkmen'in yönetimi isimlerden oluştu:


"Saime Ateş, Nihat Bencan, Fatma Çam, Cihan Ekici, Turhan Erkılıç, Nevin Kanbağlı, Cahit Kargıner, Mustafa Kaya, Sait Köse, Beyhan Ölçer, Umut Salcan, Mehmet Servet, Mehmet Sucu, İsmihan Şahin, Ali Rıza Şentürk, Beyhan Tiryaki, Neşet Uçar, Mehmet Yalçınkaya, Hasan Yazgan ve Sakine Yılmaz." Kurultay delegelerinde ise Kadir Ağdoğan, Emin Altınbaş, Mehmet Bağcı, Mehmet Bilici, Cahit Çirkin, Mehmet Dokbay, Mehmet Ergüleç, Hayri Girişken, Ahmet Karalar, Mahmut Kozbaş, Halil İbrahim Metin, Mehmet Kutlu, Hasan Öztürkmen, Mehmet Polat, Babür Sayın, Ali İhsan Sofuoğlu, Bülent Tepe, Hacı Yıldız, Ahmet Yılmaz ve Mustafa Zor yer aldı.
CHP İl Kongresi'nde Hasan Öztürkmen'in listesinden kurultay delegeliklerine seçilen isimler, il kongresine herhangi bir itirazın yapılmaması halinde büyük kurultayda oy kullanabilecekler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 21:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?